20 Mayıs, 2024, Pazartesi
DOLAR32.2062
EURO35.0346
ALTIN2528.8

Sağlıkta Yeni Dönem: Onaylı MHRS Uygulaması Başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlıkta Yeni Dönem: Onaylı MHRS Uygulaması Başlıyor
Abone ol
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin sağlık sektöründeki önemli adımlarından biri olan Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nin (MHRS) yeniden güncellenmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin sağlık sektöründeki önemli adımlarından biri olan Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nin (MHRS) yeniden güncellenmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ulusal Sağlık Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı'nın ardından bakanlık binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Koca, MHRS'nin artık yeni bir döneme gireceğini belirterek, "Onaylı Randevu Sistemi, hastanelerimize, hekimlerimize zamanı verimli kullanma imkânı sağlayacak.

Hasta, gelemeyeceği randevuyu iptal edecek. Böylece randevu sadakatsizliği sebebiyle şu an boş kalan kapasitemizi hizmet bekleyen hastalar için kullanabileceğiz.

Boş kalan her bir randevuda sistemden randevu alamayıp, talep bırakmış hastalarımıza ulaşacağız. Öncelik talep bırakan hastalarda olacak.

Onaylı Randevu Sistemi sayesinde öngörümüze göre birçok branşta hastamızın talebine 24 saat içinde cevap verebiliyor olacağız." dedi.

Bakan Koca, basın toplantısında yaptığı açıklamada, sosyal medyanın sağlıklı bir bilgi kaynağı olmadığına dikkat çekerek, sağlık alanındaki kararları düzenli olarak basınla paylaşacaklarını belirtti.

Ayrıca, sağlık koordinasyon kurulunun yeni dönemdeki önemine vurgu yaparak, kurulun sağlık politikalarının değerlendirilmesinde merkezi bir rol oynayacağını ifade etti.

Bakan Koca ayrıca, Türkiye'nin aşı üretimindeki bağımsızlığını vurgulayarak, Hıfzıssıhha Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Üretim Merkezi'nin inşaatının tamamlanmasıyla iki yıl içinde pilot üretime başlayacaklarını ve hedeflerinin tüm aşıların Türkiye'de üretilmesini sağlamak olduğunu dile getirdi.

Sağlık Bakanı, sağlık sisteminin etkin bir şekilde işlemesi için insan kaynağının önemine de değindi. Bu kapsamda tıpta uzmanlık eğitimi talebini artırarak, uzman hekim sayısının iki katına çıkarılmasını hedeflediklerini belirtti.

MHRS'nin yenilenen fonksiyonlarına da değinen Bakan Koca, "Ertesi gün randevusu olan her hastamız, akşam saat 8’e kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek.

Bu sisteme Onaylı Randevu Sistemi, MHRS'de başlatılan bu yeni döneme de onaylı randevu dönemi diyoruz. Uygulama pazartesi günü başlıyor" açıklamasında bulundu. Yeni dönemde 65 yaş üstü ve kanser hastalarının ayrıcalıklı gruplar içinde yer alacağını da belirten Koca, bu sayede randevu süreçlerinin daha verimli bir şekilde yönetileceğini ifade etti.

Basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Koca, kamuda tasarruf tedbirleri çerçevesinde Sağlık Bakanlığı'nın aldığı önlemleri de paylaştı.

Cari harcamalarla ilgili tasarruf çalışmalarının başladığını ve özellikle araç kullanımında önemli bir tasarrufun sağlandığını dile getirdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Siirtte üniversite öğrencilerinden Gazzeye Bir Ses, Bir Nefes etkinliğiÖnceki Haber

Siirtte üniversite öğrencilerinden Gazze...

Edirnede Türk vatandaşlarını yurt dışına kaçırmaya çalışan Iraklılar tutuklandıSonraki Haber

Edirnede Türk vatandaşlarını yurt dışına...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar