160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Çimsa, İspanya’da Kurduğu GES’i Hizmete Aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çimsa, İspanya’da Kurduğu GES’i Hizmete Aldı
Abone ol
Çimsa, İspanya'nın Valensiya kentinde bulunan beyaz çimento fabrikası için gerçekleştirdiği güneş enerjisi santrali (GES) yatırımını 4.2 milyon euroluk bir bütçeyle hizmete aldı.

Çimsa, İspanya'nın Valensiya kentinde bulunan beyaz çimento fabrikası için gerçekleştirdiği güneş enerjisi santrali (GES) yatırımını 4.2 milyon euroluk bir bütçeyle hizmete aldı.

Törende, Valensiya Kalite ve Çevre Eğitim Müdürü Jorge Blanco Coll, Bunol Belediye Başkanı Virginia Sanz Ferrus, Valensiya Çevre ve Kalite Eğitmeni Jose Vicente Miro Bayarri, Çimsa CEO’su Umut Zenar, Çimsa İspanya Genel Müdürü Onur Yazgan ile ID Energy Group CEO’su Benito Puebla ve her iki şirketin üst düzey yöneticileri hazır bulundu.

Anahtar teslim olarak ID Energy Group tarafından kurulan GES'in kurulu gücü 7,2 MW olup, yılda yaklaşık 12 GWh elektrik üretecek.

GES'in 14 futbol sahası büyüklüğünde ve 100 bin metrekarelik alanda 11 bin adet güneş paneliyle kurulduğu belirtilirken, üretilen elektriğin tamamının Çimsa Cementos tarafından kullanılacağı vurgulandı.

Bu yatırımın, Valensiya'daki fabrikanın enerji ihtiyacının yüzde 18'ini karşılayacağı ifade edilirken, yılda 3 bin ton CO2 salımına eşdeğer bir miktarın da azalacağı belirtildi.

Çimsa CEO’su Umut Zenar, şirketin küresel ölçekte iş yapma vizyonu çerçevesinde enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanındaki inisiyatiflerini artırarak çevresel etkiyi minimize etmeye odaklandıklarını dile getirdi.

Ayrıca, tüm fabrikalarında yenilenebilir enerji kullanımının yüzde 54'e ulaştığını ve bu santralde üretilen enerjinin 3 bin 600 konutun elektrik ihtiyacına eşdeğer olduğunu belirtti.

ID Energy Group CEO’su Benito Puebla ise projenin Buñol'da önemli bir istihdam sağladığını ve toplumda ekonomik ve sosyal büyümeyi teşvik ettiğini vurguladı.

Projenin, yenilik ve sürdürülebilirliğin bir arada nasıl olabileceğini gösterdiğini belirterek, çevreye katkıda bulunacaklarını ve iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir rol üstleneceklerini ifade etti.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Bolattan Gümrük Birliği açıklamasıÖnceki Haber

Bakan Bolattan Gümrük Birliği açıklaması

Cizrede özel gereksinimli bireyler havalimanını gezdiSonraki Haber

Cizrede özel gereksinimli bireyler haval...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar