160x600
20 November, 2025, Thursday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

ATO Başkanı Baran: “24 Ankara Firmasıyla Gurur Duyuyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ATO Başkanı Baran: “24 Ankara Firmasıyla Gurur Duyuyoruz”
Abone ol
ATO Başkanı Gürsel Baran, Türkiye 100 listesinde yer alan 24 Ankara firmasını kutladı. “Bu başarı, Başkentimizin ve ülkemizin gururudur” dedi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerinin belirlendiği “Türkiye 100” listesinde yer alan 24 Ankara firmasıyla bir araya geldi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) iş birliğiyle hazırlanan listeye giren firmalar için ATO Congresium’da özel bir program düzenlendi.

Etkinliğin açılışında konuşan ATO Başkanı Gürsel Baran, Ankara’nın listeye damgasını vurduğunu belirterek şunları söyledi:

“2021-2023 dönemini kapsayan bu yılki Türkiye 100 listesinde, 25 farklı ilden 34 sektörden 100 şirket yer aldı.

En hızlı büyüyen 100 şirketin ortalama ciro artışı yüzde 1.644 olarak gerçekleşti.

Başkentimiz, 24 şirket ile listenin zirvesine yerleşti.

Ayrıca, ilk 10’da yer alan 8 şirket de Ankara’dan. Bu tablo, hepimizin gururu.”

Baran, söz konusu başarının Ankara’nın girişimcilik ruhunu, üretim gücünü ve ekonomik potansiyelini gösterdiğini ifade etti.

Küresel ekonomide belirsizliklerin yaşandığı bu dönemde elde edilen bu başarının ayrı bir önem taşıdığını vurgulayan Baran, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Listede yer alan şirketlerimiz, sadece Başkentimizin değil, ülkemizin üretim ve ticaret gücünü yansıtıyor.

Yeni girişimlere yol gösteriyor, genç girişimcilerimize örnek teşkil ediyor. Ülkemizin kalkınmasına, ihracatına ve istihdamına katkı sağlıyor.

Marifet iltifata tabidir; bu başarıyı sizlerle kutlamaktan onur duyuyorum.”

Toplantı kapsamında, Türkiye 100 listesinde yer alan firmalara, ATO tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ve Ağaçlandırma Dairesi iş birliğiyle Çanakkale’de oluşturulan “Geleceğe Nefes Hatıra Ormanı” için fidan sertifikaları takdim edildi.

Firma temsilcilerinin görüş ve önerilerini paylaştığı programa, ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal, ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Halil İlik, Ali İhsan Güçlü ve Yasin Özyolu, ayrıca 3 No’lu İlaç ve Tıbbi Cihaz Meslek Komitesi Başkanı Metin Demir ile çok sayıda davetli katıldı.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Berlindeki Filistine destek gösterisinde 193 kişiye gözaltı Önceki Haber

Berlindeki Filistine destek gösterisinde...

Sındırgıda öğrencilerden anlamlı Gazze mesajı Sonraki Haber

Sındırgıda öğrencilerden anlamlı Gazze m...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar