27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Atık malzemeleri süs eşyasına dönüştürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atık malzemeleri süs eşyasına dönüştürüyor
Abone ol
BİTLİS’İN TATVAN İLÇESİNDE BULUNAN BİTLİS AÇIK CEZA İNFAZ KURUMUNDA GÖREVLİ İNFAZ KORUMA BAŞMEMURU NAZIM KANDEMİR, BORU, DEMİR, PLASTİK PARÇALAR, KARTON VE AĞAÇ DALLARI GİBİ ATIK MALZEMELERİ LAMBA VE ÇEŞİTLİ SÜS EŞYALARINA DÖNÜŞTÜRÜYOR.

Bitlis Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda görevli İnfaz Koruma Başmemuru Nazım Kandemir, atık malzemeleri süs eşyalarına dönüştürüyor.


Bitlis Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda görevli İnfaz Koruma Başmemuru Nazım Kandemir, boru, demir, plastik parçalar, karton ve ağaç dalları gibi atık malzemeleri lamba ve çeşitli süs eşyalarına dönüştürüyor. Evinin bir köşesinde oluşturduğu atölyede atık malzemeleri değerlendirmeye başlayan İnfaz Koruma Başmemuru Nazım Kandemir, zamanla kendini geliştirerek çalıştığı kurumda bulunan atık malzemeleri geri dönüşüme kazandırmaya başladı. Bitlis Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda oluşturulan atölyede zaman zaman mahkumlarla birlikte, zaman zaman ise bireysel olarak el becerisini kullanarak çalışma yapan Kandemir, bir birinden güzel işlere imza atıyor. Kurumda atıl durumda olan boru, demir, plastik parçalar, karton ve ağaç dalları gibi atık malzemeleri tek tek elden geçiren Kandemir, bu atık malzeleri lamba ve çeşitli süs eşyaları dönüştürüyor. Atık malzemelerden ürettiği bir birinden güzel süs eşyalarını kurumda değerlendiren Kandemir, bir yandan kuruma görsel güzellik katarken diğer yandan ise mahkumların el sanatı öğrenmelerine katkı sunuyor.


Atık malzemeleri süs eşyalarına dönüştürme işini uzun yıllardır severek yaptığını ifade eden Nazım Kandemir, bu sayede hem süs eşyası ürettiklerini hem de atıl malzemeleri geri dönüşüme kazandırdıklarını söyledi. Boru, demir, plastik parçalar, karton ve ağaç dalları başta olmak üzere buldukları tüm atık malzemeleri dönüştürmeye çalıştıklarını kaydeden Kandemir, mahkumlarında zaman zaman dahil olduğu çalışmalar sonucunda bir birinden güzel lamba ve çeşitli süs eşyaları ürettiklerini ifade etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ceylan Karavil Parkta 23 Nisan coşkusuÖnceki Haber

Ceylan Karavil Parkta 23 Nisan coşkusu

Şehirlerarası yolcu otobüsünde çıkan yangın paniğe sebep olduSonraki Haber

Şehirlerarası yolcu otobüsünde çıkan yan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar