26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5445
EURO34.9532
ALTIN2456.6

Ersoy, Kapatılan yurtlarla ilgili konuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ersoy, Kapatılan yurtlarla ilgili konuştu
Abone ol
MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, “Kapatılan Fetö yurtları acilen KYK’ya devredilsin, öğrenim kredisi borçlarının faizi silinsin!”dedi.
MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, “Kapatılan Fetö yurtları acilen KYK’ya devredilsin, öğrenim kredisi borçlarının faizi silinsin!”dedi.

MHP MYK Üyesi ve Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, meclis genel kurulunda Kredi ve Yurtlar Kurumu hakkında konuştu.

Doç. Dr. Ruhi Ersoy, konuşmasının başında öğrenci ve yurt sayıları hakkında bilgi verdi, artış oranlarına değindi. Ersoy, yurt sayısının arttığını fakat öğrenci sayısının artışı ile değerlendirildiğinde yurt kapasitesinin ihtiyacı karşılamaktan uzak olduğunu dile getirdi. Son on beş yılda üniversite sayısı Türkiye'de 2,5 kat, öğrenci sayısı 3,5 kat arttı diyen Ersoy, yurtların toplam kapasitesinin 451.941 olduğunu, bugün 6 milyonun üzerinde öğrenci olduğu göz önüne alınırsa yurtların ihtiyacı karşılamaktan uzak olduğunu söyledi. Bu nedenle insanların çaresizlik içerisinde kaldıklarını, ailelerin çocuklarının barınma sorununu gidermek için çeşitli cemaatlerin, vakıfların kucağına itildiğini, sosyal devlet anlayışı gereği devletin bu sorunu gidermesi gerektiğini belirtti.

Özellikle 15 Temmuz sonrası ailelerin tedirgin olduğunu, gönül rahatlığıyla çocuklarının barınma sorununu gidererek güvenilir bir yerde kalmalarını sağlamak istediklerini dile getiren Ersoy, acil olarak FETÖ terör örgütü ile bağı olduğu gerekçesiyle kapatılan yurtların kredi ve yurtlar kurumuna devirlerinin yapılıp öğrencilerin kullanımına sunulması gerektiğini söyledi.

Ersoy, öğrencilerin barınma sorunundan kaynaklı yurt ihtiyacı taleplerinin özel yurt sayılarını arttırdığını, özel yurtların da takibinin iyi yapılması gerektiğini söyledi. Özellikle fırsatı ganimete çevirmek isteyen özel yurtların fiyatlarının kontrol edilmesi, aileleri mağdur edecek düzeyde olamaması için devletin ilgili kurumlarının özenli çalışması gerektiğini belirtti.

Kredi ve Yurtlar Kurumu ile ilgili olarak başka bir sorunun okullara uzak olan yurtlar nedeniyle birkaç vasıta değiştirerek okuluna ulaşan öğrencilerin sorunu olduğunu belirten Ersoy, nakil işlemlerinin dönemsel yapıldığını, bu işlemlerin daha sık hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Ersoy, birbiriyle bağlantılı sorunlardan birinin de yine öğrencilerin tercih ettiği apartlar ve kiralık evlerin fiyatları konusu olduğu dile getirdi. Ersoy, genellikle üniversitelere yakın yerlerdeki apart ve ev sahiplerinin öğrenciye “altın yumurtlayan tavuk” muamelesi yaptığını, apart ve ev sahiplerinin öğrencilerin barınma sorununu istismar ettiğini, buraların da bir şekilde kontrole tabi tutulması gerek dedi.

Ersoy, bugün öğrencilerin yaşadığı en büyük sorunlardan birinin de öğrenim kredisi borcu olduğunu söyleyerek üniversite mezunu işsiz sayısına bakıldığında bu öğrenci kardeşlerimizin öğrenim hayatlarını devam ettirebilmek için aldıkları öğrenim kredisini nasıl ödeyeceklerini sordu. 

Alınan öğrenim kredisinin iptali sağlanamıyorsa faizinin kaldırılması öğrencileri önemli ölçüde rahatlatacak diyen Ersoy, istihdamlarını sağlayamadığımız öğrenci kardeşlerimizin hiç değilse öğrenim kredilerinin faizini silerek bir nebze olsun katkı sağlamış oluruz dedi. Ersoy, üniversite mezunlarının istihdam sorununu, üretime dayalı bir ekonomi programıyla, yeniden eğitimli insan gücümüzün üretime katma değer olarak katkı vermesini sağlayarak çözebiliriz diyerek sözlerini sonlandırdı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar