27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

New Karabiberim - Kylin Milan

New Karabiberim - Kylin Milan

I want the world to love and respect Turkey as much as I do by singing Serdar classic songs in both English and Turkish” says Kylin Milan. 

Kylin wants to share the beauty of Turkey with the rest of the world, with the help of Serdar and his classic songs with English incorporated. 



We had a pleasant interview with the American pop star about the music industry and its projects.

 Can we get to know you a bit?

My name is Kylin Milan, I’m 17 and last month I returned to the United States after spending 5 weeks in Turkey collaborating with Serdar Ortach.  

 What do you think about the current state of the music industry?

The music industry seems to be evolving with new ideas and sounds, I find this to be very exciting!  

Taking into account the changes in accessing music during the intervening pandemic period, the increase in digital platforms, and economic crises, do you think the playing field has narrowed or reached a broader and diverse audience?

I think because of the pandemic and the extra time everyone had during that time, more music artists were able to reach a broader audience through social media.  

The playing field broadened giving independent and new artists a chance to be heard and reach a new and diverse audience.  

Globally, music spending in our country is much lower compared to other countries. How is the situation in the music industry in America?

I’m the United States, it is very expensive and difficult to get established as a music artist therefore, it is not easy to make money in the music industry unless you tour or have a large enough fan base to sell merchandise.   

How did the idea of coming to Turkey come about?

Serdar and I were introduced by a movie producer and director Sean GK.  We both decided we wanted to collaborate on a music project together.  So we felt it was best if I came to Turkey to record Dansöz.   

How did your paths cross with Serdar Ortaç?

What kind of music do you enjoy? Who are some artists you listen to and admire?

I love pop music and dance music with a good beat.  I have several playlists depending on my mood, but I would say my favorite artists are Dua Lipa, Ariana Grande and Billy Joel because of his story telling.   

Are there any other artists you would like to collaborate with and say, "I would definitely like to do a duet with them someday"?  

If Whitney Houston were alive I would love to collaborate with her, but collaborating with Ariana Grande would be awesome!  

How does acting fit into your career plans? Where do you see yourself in the field of acting years from now?

I’m actually taking private acting lessons right now.  Acting is more useful than one might think.  It is useful in music videos and on stage performances.  I see myself landing a lead role in a future film in a few years.   

 Who has been the most inspiring or influential person in your music career?

I always looked up to my mom and was inspired by her.  She played the clarinet and was in choir when she was my age so I think I got some of her music genes.  My mom is the one person who has never given up on me or my dreams.   

What has been your favorite or most memorable concert experience so far?

I recently went to Luke Bryan’s concert which was so much fun going with my girlfriends and singing along to every song.   

What are the moments in your creative process where you enjoy the most and find inspiration?  

I love being able to just sit down with my guitar and coming up with spontaneous chords and finding lyrics to match.   

What kind of themes or messages do you prefer to convey in your own music?

I love imagery and storytelling in my music.  I strive to convey deeper emotions than what’s on the surface.



My most recent song “Baby It’s Summer” is an island inspired feel good song.  It possesses a lot of imagery…my goal was to make people feel like they are on the beach or on their favorite vacation when they listen to my song.  

How would you describe your musical style or sound?

I think I’m general my music is fun and upbeat which reflects my personality.   

What are the biggest challenges in making music, and how do you overcome them?

one of the biggest challenges for me when I make music is finding the right sound that represents the feeling I’m trying to convey.  I overcome this through brainstorming and trial and error in finding that perfect sound.  

What message do you have for your fans, and how do you aim to connect with them?

I work hard to make my fans feel like they are accepted just the way they are.  I try to remind my fans that I love them most for their beautiful hearts which is what really makes a person beautiful.
 





Serdar klasiği şarkılarını İngilizce hem de Türkçe söyleyerek dünyanın Türkiye’yi benim kadar sevmesini ve saygı duymasını istiyorum” diyor Kylin Milan. 

Kylin, Serdar’ın da yardımıyla Türkiye’nin güzelliğini tüm dünya ile paylaşmak istiyor ve onun klasikleşmiş şarkılarını İngilizce ile birleştiriyor. Amerika’lı pop yıldızı ile müzik endüstrisi ve projeleri hakkında keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. 

Sizi biraz tanıyabilir miyiz? 

Benim adım Kylin Milan, 17 yaşındayım ve Serdar Ortaç ile birlikte Türkiye’de 5 hafta geçirdikten sonra geçen ay Amerika’ya döndüm. 

Müzik sektörünün şu anki durumu hakkında ne düşünüyorsunuz? 

Müzik endüstrisi yeni fikirler ve seslerle gelişiyor gibi görünüyor, bunu çok heyecan verici buluyorum! 

Aradan geçen pandemi döneminde müziğe erişimdeki değişimler, dijital platformların artması ve ekonomik krizler dikkate alındığında oyun alanı daraldı mı yoksa daha geniş ve çeşitli bir kitleye ulaştı mı sizce? 

Pandemi ve herkesin o dönemde sahip olduğu fazladan zaman nedeniyle, daha fazla müzik sanatçısı sosyal medya aracılığıyla daha geniş bir kitleye ulaşabildi.

Oyun alanı genişledi ve bağımsız ve yeni sanatçılara seslerini duyurma ve yeni ve çeşitli bir kitleye ulaşma şansı verdi.  

Global olarak ülkemizde müzik harcamaları diğer ülkelere göre çok daha düşük. Amerika’da müzik endüstrisinde durum nasıl? 

Ben Amerika Birleşik Devletleri’yim, bir müzik sanatçısı olarak yerleşmek çok pahalı ve zordur, bu nedenle, turneye çıkmadığınız veya ürün satacak kadar büyük bir hayran kitleniz olmadığı sürece müzik endüstrisinde para kazanmak kolay değildir. 

Türkiye’ye gelme fikri nasıl oluştu? Serdar Ortaç ile yollarınız nasıl kesişti? 

Serdar ve ben bir film yapımcısı ve yönetmeni Sean GK tarafından tanıştırıldık. İkimiz de birlikte bir müzik projesinde işbirliği yapmak istediğimize karar verdik. Bu yüzden Dansöz’ü kaydetmek için Türkiye’ye gelmemin en iyisi olacağını düşündük. 

Ne tür müzikten hoşlanırsınız? Dinlediğiniz ve hayranız olduğun sanatçılar kimler? 

Pop müziği ve iyi bir vuruşla dans müziğini seviyorum. Ruh halime göre birkaç çalma listem var ama hikaye anlatımından dolayı en sevdiğim sanatçılar Dua Lipa, Ariana Grande ve Billy Joel diyebilirim. 

Beraber çalışmak isteyip “Bir gün mutlaka onlarla düet yapmak isterim” diyeceğiniz başka sanatçılar var mı? 

Whitney Houston yaşıyor olsaydı onunla işbirliği yapmayı çok isterdim ama Ariana Grande ile işbirliği yapmak harika olurdu! 

Oyunculuk kariyer planlarınız arasında nasıl yer alıyor? Bundan yıllar sonra oyunculuk alanında kendinizi nerede görüyorsunuz? 

Aslında şu anda özel oyunculuk dersleri alıyorum. Oyunculuk sanıldığından daha faydalıdır.

Müzik videolarında ve sahne performanslarında kullanışlıdır. Kendimi birkaç yıl içinde gelecekteki bir filmde başrolde görüyorum. 

Müzik kariyerinizde en ilham verici veya etkili kişi kim oldu? 

Her zaman anneme baktım ve ondan ilham aldım. Benim yaşımdayken klarnet çalardı ve korodaydı, bu yüzden sanırım onun müzik genlerinden bazılarını aldım. Annem benden ve hayallerimden asla vazgeçmeyen tek kişidir 

Şimdiye kadar en sevdiğiniz veya en unutulmaz konser deneyiminiz neydi? 

Geçenlerde Luke Bryan’ın çok eğlenceli olan konserine kız arkadaşlarımla gittim ve her şarkıya eşlik ettim. 

Yaratıcı sürecinizde en çok keyif aldığınız ve ilham aldığınız anlar hangileri? 

Gitarımla oturup spontane akorlar bulmayı ve buna uygun sözler bulmayı seviyorum. 

Kendi müziğinizde ne tür temalar veya mesajlar iletmeyi tercih edersiniz? 

Müziğimde imgelemeyi ve hikaye anlatıcılığını seviyorum. Yüzeyde olandan daha derin duyguları aktarmaya çalışıyorum.

En son şarkım “Baby It’s Summer” adadan ilham alan iyi hissettiren bir şarkı. Pek çok imge barındırıyor… Amacım, şarkımı dinlediklerinde insanların kumsalda ya da en sevdikleri tatildeymiş gibi hissetmelerini sağlamaktı. 

Müzik tarzınızı veya sound’unuzu nasıl tanımlarsınız?  

Bence genelim, müziğim eğlenceli ve iyimser, bu da kişiliğimi yansıtıyor. 

Müzik yapmanın en büyük zorlukları nelerdir ve bunların üstesinden nasıl gelirsiniz? 

Müzik yaparken karşılaştığım en büyük zorluklardan biri, iletmeye çalıştığım duyguyu temsil eden doğru sesi bulmak. Beyin fırtınası ve deneme yanılma yoluyla o mükemmel sesi bulmanın üstesinden geliyorum. 

Hayranlarınıza nasıl bir mesajınız var ve onlarla nasıl bağlantı kurmayı hedefliyorsunuz? 

Hayranlarıma oldukları gibi kabul edildiklerini hissettirmek için çok çalışıyorum. Hayranlarıma onları en çok bir insanı gerçekten güzel yapan güzel kalpleri için sevdiğimi hatırlatmaya çalışıyorum.



Röportaj: Berna Kaya

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar