06 Mayıs, 2024, Pazartesi
DOLAR32.2807
EURO34.8076
ALTIN2408.9

CHP’li Kara'dan Mücbir Sebep Süresinin Uzatılması İçin Çağrı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li Kara'dan Mücbir Sebep Süresinin Uzatılması İçin Çağrı
Abone ol
CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 30 Nisan 2024'e kadar uzattığı mücbir sebep halinin yetersiz olduğunu belirterek, bölgedeki ekonomik ve demografik toparlanmanın desteklenmesi amacıyla sürenin 2025'e kadar uzatılması gerektiğini vurguladı.

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 30 Nisan 2024'e kadar uzattığı mücbir sebep halinin yetersiz olduğunu belirterek,

bölgedeki ekonomik ve demografik toparlanmanın desteklenmesi amacıyla sürenin 2025'e kadar uzatılması gerektiğini vurguladı.

Kara, yaşanan depremlerin ardından bölgede halen toparlanma sürecinde olan şehirlerde, mücbir sebep süresinin uzatılmasının hayati önem taşıdığını ifade etti.

Yıldırım Kara, "Bölgedeki sosyoekonomik koşullara karşı mücadele eden vatandaşlarımızın, mücbir sebep süresinin uzatılmaması durumunda yeni bir ekonomik felaket ve yoğun göç hareketleriyle karşı karşıya kalabileceğini" belirtti.

Ayrıca, ekonomik ve ticari faaliyetlerin devamlılığının sağlanması için mücbir sebep süresinin uzatılmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Mücbir sebep halinin uzatılması kararının vergi mükelleflerini de doğrudan etkilediğine değinen Yıldırım Kara,

vergi borçlarının belirli şartlar altında faizsiz olarak 24 aya kadar taksitlendirilmesi kararının süresinin ve koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kara, özellikle depremzede yurttaşların bu koşulları sağlayamayacağını ve borçlarının süresinin uzatılması ve taksitlendirilmesi talebinin önemine vurgu yaptı.

Son olarak, deprem bölgesindeki vatandaşların haklı taleplerinin dikkate alınması gerektiğini belirten Nermin Yıldırım Kara,

mücbir sebep halinin uzatılması ve ödemelerin taksitlendirilmesi konusunda rasyo ve teminat aranmaması gerektiğini ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DENİB Akademiden sunum teknikleri, işi anlatma ve merak uyandırma eğitimiÖnceki Haber

DENİB Akademiden sunum teknikleri, işi a...

Gazeteciler Vakfından Vali Demirtaşa ziyaretSonraki Haber

Gazeteciler Vakfından Vali Demirtaşa ziy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar