160x600
04 Temmuz, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Yaşlı adam aylarca sonra bulduğu göz randevusunda şok yaşadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaşlı adam aylarca sonra bulduğu göz randevusunda şok yaşadı
Abone ol
Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde yaşayan 71 yaşındaki yaşlı adam aylar sonra bulduğu göz randevusunda şok yaşadı.

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde yaşayan 71 yaşındaki yaşlı adam aylar sonra bulduğu göz randevusunda şok yaşadı. İlçesine 40 km mesafedeki Düziçi Devlet Hastanesi’nde göz randevusu alabilen yaşlı adam hastaneye geldiğinde doktorun raporlu olması şokuyla yaşadı. Kendisine herhangi bir bilgi verilmediğini ve bu yüzden mağduriyet yaşadığını belirten yaşlı adam “Zaten zar zor göz randevusu buldum. 40 km yol gittim orada da doktor randevuluymuş yerine bakacak doktorda yoktu. Sağlık tam bir çileye dönüştü bizim için” ifadelerini kullandı.

Sağlıkta son dönemde randevu sistemi MHRS’de yaşanan sıkıntılar sonrası Sağlık Bakanlığı harekete geçmişti. 

Vatandaşların hastaneden aylarca randevu alamaması nedeniyle bakanlık randevusuna gitmeyenlere 15 Gün randevu alamama cezası getirmiş, en son olarak randevu da onay sistemine geçilmişti.

Ancak yaşanan tüm bu gelişmelere rağmen vatandaşların randevuda yaşadığı sıkıntılar sona ermedi.

Toprakkale ilçesinde yaşayan 71 yaşındaki Recep Talan bir yıl önce gözünden ameliyat oldu.

Ameliyat sonrası kontrol için Osmaniye Devlet Hastanesi’nde aylarca göz randevusu almaya çalıştığını ancak randevuların sürekli dolu olduğunu kaydetti.

 MHRS’den en son ilçesine 40 km mesafedeki Düziçi Devlet Hastanesi’nde göz randevusu alabildiğini aktaran Talan yaşadıklarını şöyle anlattı.

“Randevu saatinden yarım saat önce hastaneye gittim. Bir de ne göreyim. Randevu aldığım doktor raporluymuş.

Bana hiçbir bilgi verilmedi bu konuyla ilgili.

Ben merkezde randevu bulamadığım için 40 km yol geldim buraya.

En azından bana bilgi verilseydi  bu kadar yolu gelmezdim.

Üstelik raporlu doktorun yerine bakan göz doktoru da yokmuş aynı gün. Hepsi üst üste geldi. Mağdur oldum.”

“Randevu bulamıyorsun bir dert buluyorsun ayrı bir dert”

Konuyu Sağlık Bakanlığı’nın 184 numaralı telefonunda şikâyette bulunduğunu belirten yaşlı adam “Şikayetim sonrası beni Düziçi Devlet hastanesinden aradılar.

Randevu aldığınız doktor raporlu.

Onun yerine başka bir gün size şu gün bakacak dediler.

Şimdi tekrar aynı hastaneye gideceğim.

Randevu bulamıyorsun ayrı bir dert, buluyorsun ayrı bir dert.

Sağlıkta yaşadığımız sıkıntılar bitmiyor” ifadelerini kullandı.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Çavuşoğlundan annelere müjdeÖnceki Haber

Başkan Çavuşoğlundan annelere müjde

DTOda Kadın Liderlerle Dönüşüm Buluşmaları başlıyorSonraki Haber

DTOda Kadın Liderlerle Dönüşüm Buluşmala...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar