
Türkiye-Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TISİAD), Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında Ankara Şubesi'ni açtı.
Türkiye-Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TISİAD), Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında Ankara Şubesi'ni açtı. Açılışa Irak Türkmen Cephesi Siyasi Büro üyesi ve Türkmen Bakanı Aydın Maruf, Türk ve Iraklı çok sayıda iş insanı ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.
TISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Çelik, açılışta yaptığı konuşmada, iki ülkenin işbirliğinin daha çok gelişmesi için var güçleriyle çalışacaklarını kaydetti.
Çelik, "Irak'ta 7, Türkiye'de 3 olmak üzere 10 şubemizle hizmet veriyoruz. İki komşu ülke arasında maddi-manevi duyguların yeşermesi için bir köprü halindeyiz. Irak'ta ve Türkiye'de son derece hassas çalışmalara imza atıyoruz" dedi.
Çelik, iki ülkenin menfaatleri doğrultusunda iş sektörlerinin hemen her alanında ciddi bir çalışma yürüttüklerini, Türk-Irak iş, ekonomi ve sosyal ilişkilerinin hayatın her alanına yansıması için girişimlerini aralıksız sürdürdüklerini söyledi.
Merkezi Mersin'de bulunan derneğinin, ülkemizin Ortadoğu coğrafyasında etkin bir ekonomik faaliyet göstermesine katkı sunan güçlü bir konumda olduğunu ifade eden Çelik,
"Türkiye ve Irak'taki etki alanımızı genişletmek için yoğun bir çaba gösteriyoruz" dedi.
Irak'ta Duhok, Erbil, Necef, Basra, Bağdat, Musul ve Süleymaniye'de temsilcilikleri ve ofisleri bulunduğunu belirten Çelik,
"Ankara şubesi haricinde Gaziantep'te ve İzmir'de de yakın tarihte şube açacağız. Antalya şubemizi de açtık.
Mersin'deki Genel Merkezimizle birlikte toplam 10 şubeyle hizmet veriyoruz" diye konuştu.
Çelik, TISİAD'ın Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) üyesi olarak da hizmet ürettiğini belirterek,
"Gerek Türkiye ve gerekse Irak'ta fuarlara katılarak işlerliğimizi artırıyoruz. Özellikle lojistik sorunların çözülmesi için önemli adımlar attık.
Gümrükler Genel Müdürlüğü ve İhracat Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle sorunları büyük oranda çözdük. Ülkemiz ihracatçıları şu anda Irak'ta VİP geçiş sağlamaktadır" dedi.
Derneğin öncülüğünde yapılan Türkiye-Irak İş Dünyası Zirvesi'nin tüm dünyada önemli bir etki alanına ulaştığını kaydeden Çelik,
"Çalışmalarımızı samimiyetle aralıksız sürdürüyoruz" dedi.
Yeni üyeler ve yeni temsilciliklerle çalışmalarının devam edeceğini kaydeden Çelik, Ankara Şubesi'nin hayırlı olmasını diledi.
Açılışa TISİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Selahattin Balkan, Irak Türkmen Cephesi Siyasi Büro Üyesi ve Türkmen Bakan Aydın Maruf,
Deva Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TISİAD Ankara Şube Başkanı Mustafa Geylani, TISİAD Şube Başkanları, TISİAD üyeleri, çok sayıda iş dünyası temsilcisi katıldı.

Yorum Yazın