26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5614
EURO34.9578
ALTIN2442.9

Turizmde erken rezervasyon zili çaldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Turizmde erken rezervasyon zili çaldı
Abone ol
Kültür ve Turizm Bakanlığı önderliğinde yapılan 'turizmde erken rezervasyon' kampanyası başladı. 'Tatil herkesin hakkı' sloganıyla başlayan kampanya, pastanın kesilmesiyle start aldı. Nisan sonuna kadar devam edecek kampanya süresince...
Kültür ve Turizm Bakanlığı önderliğinde yapılan 'turizmde erken rezervasyon' kampanyası başladı. 'Tatil herkesin hakkı' sloganıyla başlayan kampanya, pastanın kesilmesiyle start aldı. Nisan sonuna kadar devam edecek kampanya süresince erken rezervasyon yaptıran vatandaşlar yüzde 35 ile yüzde 40 oranında indirimden faydalanabilecek.

Topkapı Sarayı Karakol Restoran’da yapılan basın toplantısına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayandır ve sektörün diğer yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tatilin bir yaşam kalitesi kriteri olduğunu belirterek, Türkiye’nin tarihi ve coğrafi güzelliklerinden yabancı turistlerin yanı sıra, kendi vatandaşlarının da yararlanması gerektiğini ifade etti.

Kampanyanın başladığı 2009 yılında yararlanan vatandaşların sayısının 300 bin olduğunu belirten Günay, bu rakamın geçtiğimiz yıl ise 2 milyona yaklaştığını aktardı. Bakan Günay, “Erken rezervasyon kampanyasını tatile çıkma alışkanlığı olanlar ya da tatile çıkma alışkanlığı edinmeye çalışanlar tarafından aranır hale geldi. Biz şimdi geçen yıl 2 milyon kadar yurttaşımızın erken rezervasyon kampanyasından yararlandığını büyük bir sevinçle söylüyoruz.” dedi.

Bakanlık olarak başlattıkları bir diğer sosyal sorumluluk projesinin de müzekart olduğunu aktaran Bakan Günay, proje başladığında 1 milyon rakamının başarı göstergesi olduğunu ifade etti. Bakan Günay, 2012 yılı için müze kart sahibi vatandaş sayısının 3,5 milyona ulaştığını aktardı.

Müzekart’ın 1 Ekim 2012 tarihinden itibaren aynı zamanda sigorta belgesi haline dönüştüğünü belirten Bakan Günay, Türkiye’nin herhangi bir yerinde yaşanabilecek kazada 10 bin liralık tazminat ödendiğini belirtti.

ULUSOY: ERKEN REZERVASYONDA SONA KALAN DONA KALIR

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye’de yabancı turistlerle yerli turistlerin aldığı hizmetlerde oluşan fiyat farkını anlatmakta güçlük çektiklerini ifade etti. Fiyat farkının erken rezervasyondan kaynaklandığını aktaran Ulusoy, "Erken kalkan çok yola alır, sona kalan dona kalır." şeklinde konuştu.

Seyahat acentalarına da seslenen Ulusoy, erken rezervasyon sigortasına hassasiyet göstermelerini istedi. Ulusoy şunları söyledi: "Bu gün vatandaşlarımız, özelikle görsel ve yazılı basın vatandaşlarımıza şu haberi vermeleri lazım. Sigorta poliçenizi lütfen alın, sigorta poliçesi alınmış seyahat gerek bakanlığımız, gerek TÜRSAB tarafından teminat altındadır. Erken rezervasyonda lütfen herkes sigorta poliçesini versin, vatandaşımız da bunu kanuni bir hak gereği alsın."

Konuşmaların ardından Bakan Günay ve beraberindekiler 2013 kampanyasının pastasını kesti.
Basın toplantısıyla başlayan ‘Erken Rezervasyon Kampanyası’ Nisan ayı sonuna kadar devam edecek. Kampanya sayesinde seyahat acenteleri tur paketlerinde yüzde 35-40 arasında indirim uygulayacak. İşbirliği yapılan bankaların kredi kartlarına taksit ve öteleme imkanı da sunulacak olan kampanya süresince hava ve karayolu seyahatlerinde de indirim imkanları sunulacak. Kampanyadan faydalanan vatandaşların seyahatleri de ayrıca sigorta kapsamında olacak. Buna göre erken rezervasyon yaptıran vatandaşlar son 1 hafta kalana kadar hiçbir kesinti olmaksızın rezervasyonlarını iptal ettirebilecek.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar