27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

9 Günlük Bayram Tatilinin Turizm Sektörüne Etkisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
9 Günlük Bayram Tatilinin Turizm Sektörüne Etkisi
Abone ol
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Bodrum Temsilcisi ve Bodrium Hotel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin turizm sektörü için doping etkisi yaratacağını ve özellikle iç pazardaki talebin artacağını söyledi.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Bodrum Temsilcisi ve Bodrium Hotel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin turizm sektörü için doping etkisi yaratacağını ve özellikle iç pazardaki talebin artacağını söyledi.

Girgin, Nisan ayının turizm sezonunun başlangıcı olduğunu ve bu dönemde 9 günlük bayram tatilinin sektöre büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Yurt dışından gelen taleplerin de aynı dönemlerde başlamasının ülkemiz için avantaj sağlayacağını vurguladı.

Bayram tatilinin sektör için son derece olumlu bir gelişme olduğunu kaydeden Girgin, "Gerek seçim atmosferi, gerekse ekonomik dalgalanmalardan hem tatilciler hem de turizmciler yoruluyor.

Bayram tatiliyle verilecek bu güzel ara, iç piyasaya ciddi bir moral ve hareket getirecektir" dedi.

Girgin, iç piyasanın yanı sıra Nisan ayı itibarıyla yurt dışından gelen taleplerin de başlayacağını hatırlattı.

Konaklama sürelerinin kısalabileceğini, ancak artan dolar kuru ve iç pazar dinamiklerinin hareketleri gecelemeleri de etkilediğini söyledi.

Gelen rezervasyonların akışını sürdürüyor olması ise sevindirici. Turizm camiasına pozitif bir hava hakim. Özellikle Alman ve İngiliz pazarında hareketlilik olduğunu gözlemliyoruz.

Turizmcinin işi her zaman umutladır. Umut, huzur ve mutluluğun olduğu yerde hizmet üretilebilir. Türk turizmi güçlü bir konumda.

Her geçen yıl ciddi atılımlar ve yatırımlara imza atan bir sektörüz. Dünyadaki bu anlamda en etkin ülkelerden biriyiz.

Bakanlığın 2024 yılı için verdiği 60 milyon turist ve 60 milyar dolar hedefini gerçekleştirmemiz mümkün."

Girgin, bayram tatili için yüzde 75 - 80 oranında doluluk beklediklerini ifade etti. Hem iç hem de dış pazarın talepleriyle bu rakamın artmasının mümkün olduğunu anlattı.

Girgin, erken rezervasyon fırsatları ve otellerin yapacağı kampanyaların bu dönemde iyi takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

Girgin, bayram tatili sonrasında yaz ayları için de beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi. 2024 yaz sezonunda özellikle Alman ve İngiliz pazarından talep aldıklarını, rezervasyonların sürekliliğinin önemli olduğunu belirtti.

Girgin, "Şu anda olumsuz bir hava gözlemlemiyoruz. Bu yıl geçtiğimiz yıla göre daha doğru bir fiyat politikası çıkarılması da önemli bir etken.

Ülkemiz için ciddi bir gelir üretiyor ve döviz getiriyoruz. Bir aksilik olmazsa, yaz sezonunda yüzde 100 doluluklara ulaşacağımızı söyleyebiliriz."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çığ nedeniyle kapanan Çatak-Pervari kara yolu açıldıÖnceki Haber

Çığ nedeniyle kapanan Çatak-Pervari kara...

CHP Genel Başkanı Özel emekli maaşlarını ‘mesir macunu üzerinden karşılaştırdıSonraki Haber

CHP Genel Başkanı Özel emekli maaşlarını...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar