29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3827
EURO35.0559
ALTIN2325.7

Tatilinizi Taçlandıracak Notlarla Paris Seyahat Planları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tatilinizi Taçlandıracak Notlarla Paris Seyahat Planları
Abone ol
Paris, dünyanın en fazla ziyaret edilen şehirlerinden biridir. Seine Nehri üzerinde yer alan şehrin tarihi MÖ 4 binlere kadar uzanmaktadır.

Paris, dünyanın en fazla ziyaret edilen şehirlerinden biridir. Seine Nehri üzerinde yer alan şehrin tarihi MÖ 4 binlere kadar uzanmaktadır.

Tarihi yolculuğu süresince Roma İmparatorluğu’nun, Frank, Galya, Hun ve İngiliz yönetimlerinin hükmü altına giren Paris; günümüzde birbirinden ihtişamlı yapıları, şirin sokakları, ünlü mekanları, kafeleri, restoranları ve barları ile turistlerin ilgi odağı halindedir.

Romantik atmosferi sebebiyle aşıklar şehri olarak da tanınan Paris, gezginlere birbirinden farklı aktivite olanakları sunmaktadır. Şehrin her yerinden görülebilen Eyfel Kulesi, Concorde Meydanı ve yapısıyla dikkat çeken Versay Sarayı öne çıkan cazibe noktalarındandır.

Kültürel dokusu ve mimarisiyle Paris, yerli ve yabancı turistlere benzersiz bir tatil deneyimi vadetmektedir. Paris seyahat planları yapan gezginler için hazırlanan rehbere göz atabilir, gezinizi taçlandıracak ipuçlarına erişebilirsiniz.

Paris’e Gitmek İçin En Uygun Dönem Hangisidir?

Paris’te yıl boyunca ılıman iklim görülmektedir. Kentte yıl içerisinde her zaman yağış bulunduğu, yaz aylarında bile yağmura yakalanılabildiği bilinmektedir. Ancak yine de gezginlerin keyifli bir Paris gezisi için tercih etmeleri önerilen en ideal dönem yaz mevsimidir.

Bu dönemde güneşli günler ziyaretçileri karşılamakta, bu sayede mekan gezileri rahatlıkla yapılabilmekte ve açık hava etkinliklerine katılma fırsatı bulunmaktadır. Ancak Paris, yaz mevsiminde turistler tarafından yoğun bir ilgi gördüğünden şehrin sokakları fazlasıyla kalabalık olabilmektedir. Tatillerini daha sakin bir zamanda kalabalıkların azaldığı ve havaların daha ılık olduğu bir dönemde yapmak isteyenlere bahar aylarında gitmeleri tavsiye edilmektedir.

Paris’e Nasıl Gidilir?

Gezginlerin Paris’e gitmek için kullandıkları havalimanları arasında Orly ve Charles de Gaulle bulunmaktadır. Şehrin en yoğun ikinci havalimanı olan Orly, merkezden 16 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Buradan şehir merkezine ulaşmak için gezginlerin; servise, taksiye ya da trene binmeleri gerekmektedir.

Paris’in en büyük uluslararası havalimanı Charles de Gaullle, şehir merkezinden 30 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Havalimanından şehir merkezine gitmek isteyen gezginler servis, taksi ya da treni tercih etmektedir.

Paris Gezisi Sırasında Nerede Kalınır?

Dünyanın en çok turist ağırlayan şehirlerinden biri olan Paris’te birbirinden farklı oteller hizmet vermektedir. Şehrin ünlü sokaklarını keyifle gezmek, alışveriş yapmak ve öne çıkan cazibe noktalarını keşfetmek için ziyaretçiler, genel olarak Paris merkezinde yer alan işletmeleri tercih etmektedir.

Lüks bir mekanda, kaliteli hizmetler alarak konaklamak isteyenler için Copernic, La Fayette ve Faubourg St-Honore caddelerinin yanı sıra Vendome, Montaigne ve Champs-Elysees meydanları ve Malesherbes Bulvarı’ndaki oteller idealdir. Maliyet açısından daha uygun yerler ise Saint Denis, Saint Paul ve Laferriere caddelerinde bulunmaktadır.

Paris, ilkbahar ve yaz aylarında yoğun bir turist akınına uğradığından şehri keşfetmek isteyen ziyaretçilerin gezi öncesinde otellerin doluluğuna dair bilgi almaları önerilmektedir.

Keyifli Bir Tatil Deneyimi İçin Paris Nasıl Gezilmeli?

Paris birbirinden ünlü caddeleri, meydanları, bulvarları; göz alıcı yapıları, kafeleri ve restoranlarıyla ziyaretçilerine pek çok aktivite imkanı sunmaktadır. Keyifli bir gezi için gezginlerin ilk yapması gereken, Paris haritasını edinerek gezecekleri yerleri belirmektir. Harita, ziyaretçilere kalacakları gün sayısına göre görebilecekleri yerler ve yapabilecekleri aktiviteler konusunda yardımcı olacaktır.

Paris’in büyüleyici sokakları ilkbahar ve yaz aylarında yürüyerek gezildiğinde daha keyifli olabilmektedir. Böylece şehrin tarihi ve kültürel dokusu keşfedilebilmektedir. Bunun yanı sıra uzaklığı nedeniyle yürüyerek gitmenin mümkün olmadığı yerler için gezginler metro kullanmayı tercih edebilmektedir.

Paris’in Öne Çıkan Cazibe Noktaları

Sen Nehri, Paris’i kuzey ve güney olmak üzere ikiye bölmektedir. Şehrin her iki tarafında da gezginlerin görebilecekleri popüler noktalar bulunmaktadır. Bunlar arasında öne çıkanlar şu mekanlardır;

Louvre Müzesi: Dünyanın en önemli kültür-sanat merkezlerinden biri olan Louvre Müzesi, insanlık tarihini aydınlatan eserleriyle ilgi çekmektedir. Geçmişte kraliyet sarayı ve hükümet merkezi olarak kullanılan müze içerisinde, 35 bin sanat eseri sergilenmektedir.

Petit Palais: Petit Palais, Paris’te 1900 yılında düzenlenen dünya fuarı için inşa edilen bir yapıdır. Günümüzde müze olarak faaliyet  gösteren yapı küçük olmasına rağmen mimari özellikleri ve içerisindeki eserlerle turistler tarafından ilgi gören cazibe noktalarından biridir.

Montmartre: Paris’in tarihi dokusunun en yoğun hissedildiği yerlerden biri olan Montmartre Arnavut kaldırımlı sokakları, kafeleri ve sanat atölyeleri ile dikkat çekmektedir. Tarihi semt, Paris’te keyifli ve sakin bir gün geçirmek isteyenler için oldukça idealdir.

Şanzelize Caddesi: Paris’te Concorde Meydanı ile Zafer Takı arasında uzanan Şanzelize Caddesi, 2 kilometre uzunluğa sahiptir. Şehrin lüks hayatının izlerine rastlanan caddede kafeler, restoranlar ve mağazalar bulunmaktadır. Dileyen ziyaretçiler bu mekanlarda keyifli vakitler geçirebilirken, dileyenler cadde boyunca yürüyüş yaparak şehrin en güzel yerlerini keşfedebilmektedir.

Eyfel Kulesi: Paris’e giderek şehrin simge yapısı Eyfel Kulesi’ni görmeden dönmek neredeyse imkansızdır. Seine Nehri’nin kıyısında yer alan tarihi kulenin 1889’da düzenlenen EXPO Fuarı için Gustave Eiffel tarafından tasarlandığı bilinmektedir. Eyfel Kulesi günümüzde sunduğu şehir manzarasıyla ve görkemli yapısıyla Paris başta olmak üzere tüm dünyada en çok ziyaret edilen yerlerden biridir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Dönmez, Budapeştede Türk şehitliğini ziyaret ettiÖnceki Haber

Bakan Dönmez, Budapeştede Türk şehitliği...

Galatasaray, Adana Demirspor maçı hazırlıklarına devam ettiSonraki Haber

Galatasaray, Adana Demirspor maçı hazırl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar