27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Tüketiciler Konfederasyonu kuruldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tüketiciler Konfederasyonu kuruldu
Abone ol
TÜKETİCİ HAKLARI DERNEĞİ BOZÜYÜK ŞUBE BAŞKANI HAYRETTİN SABIRLI, TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK TÜKETİCİ KONFEDERASYONUNUN KURULDUĞUNU BELİRTEREK, "20 OCAK 2020’DE BAŞLAYAN BU YOLCULUK, ÖTEKİLEŞTİRMEYEN, KAMPLAŞMAYAN VE ORTAK PAYDADA BULUŞAN DAYANIŞMAYI ORTAYA ÇIKARDI. ÜÇ YILDIR İLMEK İLMEK DOKUNAN ÇABAYLA TÜRKİYE’DE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ" DEDİ.

Tüketici Hakları Derneği Bozüyük Şube Başkanı Hayrettin Sabırlı, Türkiye’nin en büyük tüketici konfederasyonunun kurulduğunu belirterek, "20 Ocak 2020’de başlayan bu yolculuk, ötekileştirmeyen, kamplaşmayan ve ortak paydada buluşan dayanışmayı ortaya çıkardı. Üç yıldır ilmek ilmek dokunan çabayla Türkiye’de bir ilk gerçekleşti" dedi.


Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF), Tüketici ve Çevre Hakları Federasyonu (TÜÇEDEF), Tüketici Haklarının Korunması ve Rekabet Hukuku Federasyonu (TÜRFED) ile Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) üyelerinden oluşan 58 kurucunun başvurusu ile Tüketiciler Konfederasyonu kuruldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tüketici Hakları Derneği Bozüyük Şube Başkanı Hayrettin Sabırlı, "Ülkemizin tüketici ve insan hakları mücadelesine, farklı sosyal grupların örgütlenmeleri olarak, yıllardır emek veren dört federasyon, toplumda yaygınlaştırılmak istenen kutuplaşma, kamplaşma, ötekileştirme politikasına itirazla, ortak paydanın insan ve ülke olduğunu kabul ederek, işbirliği ve dayanışma sürecini geliştirmeye başladılar. 20 Ocak 2020’de başlayan bu yolculuk, ötekileştirmeyen, kamplaşmayan ve ortak paydada buluşan dayanışmayı ortaya çıkardı. Üç yıldır ilmek ilmek dokunan çabayla Türkiye’de bir ilk gerçekleşti. Gelişen ve büyüyen birliktelik ile bugün Türkiye’nin en büyük tüketici konfederasyonu olarak yolculuğunu devam ettiriyor. Eşit paydaş anlayışı ve uzlaşma kültürü ekseninde bina edilen tüketicilerin en büyük çatı örgütü, ülkemizin 135 noktasındaki örgütlülüğü ve mücadele tarihinin zengin deneyimlerinin ışığında; ulusal ve uluslararası zeminlerde, ülkemiz tüketicisinin sesi ve temsilcisi sıfatıyla ortaya koyacağı yeni mücadele alanlarıyla yarının, dünden daha iyi ve güzel olması için çalışmalarını sürdürecektir” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Yıldırımdan yeni atanan Kaymakam Mercana ziyaretÖnceki Haber

Başkan Yıldırımdan yeni atanan Kaymakam...

Milli Eğitim Müdürlüğü ile BUÜ arasında mesleki eğitim işbirliğiSonraki Haber

Milli Eğitim Müdürlüğü ile BUÜ arasında...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar