27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Ticaret Borsası Başkanı Oral, öğrenciler ile birlikte patates hasadına katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ticaret Borsası Başkanı Oral, öğrenciler ile birlikte patates hasadına katıldı
Abone ol
Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, Pasinler Ilçesinde Bulunan Patates Tarlasında, özel Bir Kolejin Anaokulu, Ilköğretim Ve Lise öğrencileri Ile Birlikte Oluşturulan Uygulama Tarlasında Patates Hasadı Yaptı.

Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, Pasinler ilçesinde bulunan patates tarlasında, özel bir kolejin Anaokulu, İlköğretim ve Lise öğrencileri ile birlikte oluşturulan uygulama tarlasında patates hasadı yaptı.

Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, beraberinde Meclis Başkanı Yavuz Güney, öğrenci ve öğretmenler, Pasinler Patates Üreticileri Birliği Başkanı Lokman Sertoğlu ile birlikte Pasinler ilçesinde bulanan ve patates yetiştiriciliği ve hasadı yapılan bir uygulama tarlasında önce incelemelerde, sonra hasatta bulundular.

Önce, Pasinler Patates Üreticileri Birliği Başkanı Lokman Sertoğlu”ndan bilgi alan Başkan Hakan Oral ve Özel TED Erzurum Koleji öğrencileri, daha sonra patates tarlasını gezerek patates hasadına eşlik ettiler.

Topraktan çıkarılan patatesleri öğrenciler ile birlikte torba ve çuvallara dolduran, Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, burada yaptığı açıklamada, tarım alanında yapılan bu uygulama ile öğrencilerin yerinde öğrenme becerilerinin artığını ve bu patates hasadı çalışmasının, öğrencilerin tarım tekniklerini yerinde öğrenme becerilerinin gelişmesine önemli katkılar sağladığını belirtti.

Başkan Oral: Öğrencilerimizin bilgi, beceri ve pratik eğitim becerilerini yerinde uygulama metoduyla ilerilere taşımak istiyoruz

Başkan Oral, yerinde öğrenme tekliği ile öğrencilerin bilgili ve donanımlı şekilde geleceğe hazırlandığını vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti. ‘’İlimizde eğitim alanındaki gelişmelere ve bu yönde yürütülen çalışmalara büyük önem veriyoruz. Pasinler ilçemizde bugün öğrencilerimiz ile birlikte patates hasadına katıldık. Öğrencilerimizin teorik eğitimin yanı sıra pratik eğitimlerinin gelişmesi ve tarım alanında yerinde uygulamalı olarak öğrencilerimizin bilgi ve becerilerinin geliştirilmesine yönelik bir organizasyon gerçekleştirdik. Amacımızı öğrencilerimizin bilgili ve donanımlı bir şekilde hayata hazırlanmalarına destek olabilmektir. Bu noktada da ilimizdeki diğer özel ve devlet okullarımız ile irtibat halindeyiz bu çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdüreceğiz’’ şeklinde konuştu.

Pasinler Patates Üreticileri Birliği Başkanı Lokman Sertoğlu: Öğrencilerimizin patates hasadına katılmaları bizleri fazlasıyla mutlu etti

Pasinler Patates Üreticileri Birliği Başkanlığı olarak, ‘’Erzurum Ticaret Borsası Başkanlığı ile birlikte yürüttüğümüz bu çalışma ile birlikte patates haşatımıza ilişkin öğrencilerimizi Pasinler ilçemizdeki tarlalarımızda misafir ettik. Özellikle patates üretimi noktasında Pasinler ilçemizin ünü ülkemize yayılmış bulunmaktadır. Bugün burada yaklaşık 370 öğrencimiz ile birlikte hasat yaptık. Hasadımız başarılı ve verimli oldu. İnanıyorum bu hasadın bu verimin en büyük aktörleri öğrencilerimiz. Buraya gelerek hem bizleri mutlu ettiler. Hem yerinde öğrendiler. Hem de hasatta bize yardımda bulundular. Başta Erzurum Ticaret Borsası Başkanımız Sayın Hakan Oral’a, Öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah başka hasatlarda da birlikte oluruz’’ şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Artvin Atatepede öğrencilerden 100. yıl logosuÖnceki Haber

Artvin Atatepede öğrencilerden 100. yıl...

Balıkçıların korkulu rüyası ‘mavi yengeç 1 haftadır Karadenizde görülüyorSonraki Haber

Balıkçıların korkulu rüyası ‘mavi yengeç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar