160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Selde kalan araçların masrafı cep yakıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Selde kalan araçların masrafı cep yakıyor
Abone ol
UZMANLAR SELDE KALAN ARAÇLARDA AĞIR HASARLAR OLUŞABİLECEĞİNİ SÖYLEDİ

İstanbul’da sağanak yağış ve sel uyarıları gelmeye başladı. Uzmanlar, selde kalan araçlarda ağır hasarlar oluşabileceğini söylüyor. En düşük masraflar 50 bin liradan başlıyor.



İstanbul’da yoğun sel ve su baskınlarına karşı uyarılar peş peşe gelmeye başladı. Trafikte köprü altı, tünel gibi yerlerde araçlar sel altında kalabiliyor. Bu durumda ise araçlar selden aldığı hasar ile kullanılamaz hale geliyor. Uzmanlar selde kalan araçların masraflarının yüksek maliyetli olduğuna dikkat çekerek araç sahiplerine uyarılarda bulundu.



Araçların yüksek seviyede su aldığında oluşan maliyetlerin yüksek olacağını söyleyen otomobil tamircisi Fatih Uygun, ’’Sel sularının araçlara vereceği seviyeler suyun yükseldiği seviyeye göre artıyor. Aracın elektrik beyni ve motoru su aldığında araç ağır hasarlı hale geliyor. En düşük masraflar 50 bin liradan başlıyor, bu aracın modeline göre yükseliyor. Araçlarda su seviyesi lastiği geçtiğinde ciddi hasarlar oluşmaya başlıyor. Sağanak yağış ve sel uyarıları geldiğinde araç sahipleri dikkatli olsun, zorunlu olmadıkça yola çıkmasınlar’’ dedi.



Su seviyesinin lastiğin üstüne çıkmasıyla sorunlar oluşabileceğini söyleyen otomobil tamircisi Ali Sağlam ise ’’Aracın ağır hasarlı olması için ön cama kadar aracın su dolması gerekiyor. Meteoroloji uyarılarda bulunuyor. Böyle günlerde araçları çıkarmayalım, su birikintisi olabilecek bölgelerde kalmayalım. Araç sahipler kaskosu yok ise büyük maliyetler ile karşılaşıyor. Araçlar dikiz aynasına kadar su alırsa maliyetler en alt modellerde dahi 100 binlere kadar çıkıyor. Bu durumlarla karşılaşmamak için dikkatli olunmalı’’ diye konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BEBKAdan girişimcilik ekosistemine fon desteğiÖnceki Haber

BEBKAdan girişimcilik ekosistemine fon d...

Atık malzeme ve hurda kamyondan ‘mobil askeri füze rampası yaptılarSonraki Haber

Atık malzeme ve hurda kamyondan ‘mobil a...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar