160x600
22 November, 2025, Saturday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Rusya: İsveç ve Finlandiyanın NATO girişimleri büyük bir hata

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rusya: İsveç ve Finlandiyanın NATO girişimleri büyük bir hata
Abone ol
RUSYA DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI SERGEY RYABKOV, "İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO GİRİŞİMLERİ, SONUÇLARI AĞIR OLACAK BÜYÜK BİR HATA" DEDİ.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, "İsveç ve Finlandiya’nın NATO girişimleri, sonuçları ağır olacak büyük bir hata" dedi.


Rusya- Ukrayna savaşı sürerken, İsveç ve Finlandiya’nın NATO girişimleri üzerine Rusya’dan sert tepkiler gelmeye devam ediyor. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, "İsveç ve Finlandiya’nın NATO girişimleri, sonuçları bakımından büyük bir hata. Bu karar neticesinde iki ülkenin de güvenliğinin güçlendirilmeyeceği bizim açımızdan çok açık. Bu karara basit bir tepki vereceğimiz düşünülmesin. Askeri gerilimin seviyesi yükselecek" ifadelerini kullandı.



Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve Finlandiya Başbakanı Sanna Marin geçtiğimiz Perşembe günü yaptıkları ortak açıklamada, "NATO üyeliği Finlandiya’nın güvenliğini güçlendirecektir. Finlandiya, gecikmeden NATO üyeliğine başvurmalıdır" açıklamasını yapmış, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, İsveç’in NATO üyeliğiyle birlikte gelecek resmi güvenlik garantilerine ihtiyacı olduğunu söylemişti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Genç Fenerbahçeliler sezonun son iç saha maçında takımını yalnız bırakmadı Önceki Haber

Genç Fenerbahçeliler sezonun son iç saha...

Ziyaretçileri hayran bırakan doğa hazinesi: Samandere Şelalesi Sonraki Haber

Ziyaretçileri hayran bırakan doğa hazine...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar