160x600
27 Haziran, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

“Prof. Dr. Fuat Sezgin ve İslam Bilim Tarihi” semineri düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Prof. Dr. Fuat Sezgin ve İslam Bilim Tarihi” semineri düzenlendi
Abone ol
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İLE PROF. DR. FUAT SEZGİN İSLAM BİLİM TARİHİ ARAŞTIRMALARI VAKFI İŞTİRAKLERİYLE KASTAMONU’NUN İNEBOLU İLÇESİNDE 7 LİSENİN KATILDIĞI “PROF. DR. FUAT SEZGİN VE İSLAM BİLİMİ TARİHİNİ TANITIM” KONULU EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLEDİ.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı iştirakleriyle Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde 7 lisenin katıldığı “Prof. Dr. Fuat Sezgin ve İslam Bilimi Tarihini Tanıtım” konulu eğitim semineri düzenledi.


İnebolu Kapalı Spor Salonunda Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri, Bilim Tarihçileri Sümeyye Baybara, Ayşegül Kutluca ve Mihriban Ataş tarafından öğrencilere yönelik verilen seminere İnebolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş, Şube Müdürleri Mesut Polat, Mehmet Göktaş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Seminerin ardından öğrenciler arasında yarışma gerçekleştirildi. Yarışmada dereceye giren öğrencilerden birinciye bin TL, ikinciye 750 TL, üçüncüye de 500 TL para ödülü verildi.


Prof. Dr. Sezgin’in hayatı ve çalışmalarının sinevizyon eşliğinde anlatıldığı seminerlerle Sezgin’in bilimsel mirasının gençlere ulaştırılması amaçlanıyor.


Seminerde Prof. Dr. Fuat Sezgin’in hayatı, çalışmaları, bilimler tarihinin önemi ve Müslümanların bilimler tarihine katkıları hakkında bilgiler veren Sümeyye Baybara, “Bugün dünyada söz sahibi olmak için bilimlerde ileride olmak zorundasınız. Güçlü olan tarih yazıyor. Bugün Müslümanların aslında 800 yıllık birikiminin görmezden gelinmesi bugünkü güçlü olanların kendi tarihlerini yazıyor olmalarıdır. Bu noktada bilimler tarihindeki birçok ismimizden geçmişe bakıp, özgüven kazanıp gelecekte de kendi tarihimizi tekrardan yazmamız gerekiyor. Eğer ki bizim de ilerlemek istediğimiz nokta bilimler ise mevcut bilim birikimini en iyi şekilde okuyup en iyi şekilde icat yapmak yine bizlere düşüyor” dedi.


Gerçekleştirilen etkinlikte Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş, İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri, Bilim Tarihçileri Sümeyye Baybara, Ayşegül Kutluca ve Mihriban Ataş’a hediye taktim etti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karacabeyde öğrencilerden örnek hareketÖnceki Haber

Karacabeyde öğrencilerden örnek hareket

Basketbol şampiyonasında Tıp Fakültesi birinciSonraki Haber

Basketbol şampiyonasında Tıp Fakültesi b...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar