160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Pakistanda sel sonrası bulaşıcı hastalıklardan 9 can kaybı daha

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pakistanda sel sonrası bulaşıcı hastalıklardan 9 can kaybı daha
Abone ol
PAKİSTAN'I VURAN SEL FELAKETİNİN ARDINDAN BULAŞICI HASTALIĞA YAKALANAN 9 KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ. 1 TEMMUZ’DAN BU YANA BULAŞICI HASTALIKLARDAN ÖLENLERİN SAYISI 318’E YÜKSELDİ.

Pakistan’ı vuran sel felaketinin ardından bulaşıcı hastalığa yakalanan 9 kişi daha hayatını kaybetti. 1 Temmuz’dan bu yana bulaşıcı hastalıklardan ölenlerin sayısı 318’e yükseldi.


Pakistan’da Haziran ayından bu yana etkili olan muson yağmurlarının yol açtığı sel felaketinin bilançosu artıyor. Pakistan Ulusal Afet Yönetim Otoritesi (NDMA) tarafından yapılan açıklamada, ülkenin büyük bir bölümünü sular altında bırakan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 551’i çocuk olmak üzere bin 559’a yükseldiği bildirildi. Selin yol açtığı salgın hastalıklarla da mücadele sürüyor. Sindh eyalet hükümetinin verilerine göre gastroenterit, akut ishal ve sıtma nedeniyle 9 kişi daha yaşamını yitirdi. Böylece 1 Temmuz’dan bu yana sel sonrası salgın hastalıklardan kaynaklanan ölümlerin sayısı 318’e ulaştı. Sindh’de kurulan sağlık kamplarında ve mobil hastanelerde son 24 saatte 70 bin hastanın tedavi edilirken, 1 Temmuz’dan bu yana 2.7 milyondan fazla kişinin tedavi gördüğü aktarıldı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Okuldan kablo çalan şahıs tutuklandıÖnceki Haber

Okuldan kablo çalan şahıs tutuklandı

Kadın Eli birimi ihtiyaç sahibi ailelerin yanındaSonraki Haber

Kadın Eli birimi ihtiyaç sahibi aileleri...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar