160x600
20 November, 2025, Thursday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Kahramanmaraşta bin 700 dekar açık alanda domates üretimi yapılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kahramanmaraşta bin 700 dekar açık alanda domates üretimi yapılıyor
Abone ol
Kahramanmaraş'ın Türkoğlu Ilçesinde 1000 Dekar Kurutmalık, 700 Dekar Salçalık Olmak üzere, Toplam 1700 Dekar Açık Alanda Domates üretimi Yapılıyor.

KAHRAMANMARAŞ (İHA) – Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde bin 700 dekar açık alanda domates üretimi yapılıyor.

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde 1000 dekar kurutmalık, 700 dekar salçalık olmak üzere, toplam bin 700 dekar açık alanda domates üretimi yapılıyor. İlçede Kadıoğlu ve Çobantepe mahallelerinde, salçalık olarak üretilen domatesler iç piyasada değerlendirilirken, kurutmalık domatesler sözleşmeli üretim yapılan ulusal firmalarca arazi kiralama ve üreticiden direkt ürün alım kanalıyla üretilen domatesler, kurutularak İzmir ve çevresindeki illere ulaştırılarak fabrikalarda ambalajlanıp Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere, yurtdışına ihraç ediliyor.

Konuyla ilgili Türkoğlu İlçe Tarım Müdürlüğü yaptığı açıklamada, "İlçe Tarım Müdürlüğü olarak üretimin her aşamasında üreticilerimizin yanında olup Türkoğlu ilçemize ve ülkemize katma değer kazandırmaya ve üreticilerimizi ekonomik anlamda kalkındırmaya devam edeceğiz" ifadesi kullanıldı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Veteriner hekimi darp eden müşteri ile 2 yeğeni tutuklandı Önceki Haber

Veteriner hekimi darp eden müşteri ile 2...

Mersin ile Adana arasındaki ana konteyner limanı belirsizliği Sonraki Haber

Mersin ile Adana arasındaki ana konteyne...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar