28 Nisan, 2024, Pazar
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

İstanbul Finans Merkezi Yönetmeliği Resmi Gazetede Yayınlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul Finans Merkezi Yönetmeliği Resmi Gazetede Yayınlandı
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle birlikte İstanbul Finans Merkezi'nin (İFM) Türkiye'nin finans merkezi olma hedefi güçlendirilmiştir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle birlikte İstanbul Finans Merkezi'nin (İFM) Türkiye'nin finans merkezi olma hedefi güçlendirilmiştir. Türkiye Varlık Fonu'nun %100 hissedarlığında kurulan TVF A.Ş, İFM'yi 20 yıl boyunca yönetecek.

İstanbul Finans Merkezi'nin amacı, Türkiye Cumhuriyeti'nin finansal rekabet gücünü uluslararası alanda artırmak, finansal piyasaların ve hizmetlerin gelişmesine katkıda bulunmak ve uluslararası finans ve sermaye piyasalarına entegrasyonu güçlendirmektir.

Yönetmelikle birlikte, İstanbul Finans Merkezi'nin tüm birimlerinin kiralanması, yeni katılımcıların kabulü, donatıların işletilmesi, güvenlik, bakım, onarım ve aidat gibi unsurların tamamı İstanbul Finans Merkezi A.Ş tarafından 20 yıl süreyle yönetilecektir.

Ayrıca, yönetmelik İFM'nin yönetilmesi, işletilmesi, katılımcı belgesi verilmesi ve tek durak büronun işleyişi ile İstanbul Finans Merkezi Kanunu'nun uygulanmasına dair usul ve esasları da belirlemektedir.

Yönetmelikle birlikte, İstanbul Finans Merkezi içinde yer alan ilgili tüm birimlerin kiralanması, yeni katılımcıların kabulü, İFM donatılarının işletilmesi, güvenlik, bakım, onarım ve aidat gibi unsurların tamamı İstanbul Finans Merkezi A.Ş tarafından 20 yıllığına yönetilecek.

Resmi gazetede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla onaylanan yönetmelik ayrıca tüm bu hedeflerin yanı sıra İFM’nin yönetilmesi, işletilmesi, katılımcı belgesi verilmesi ve tek durak büronun işleyişi ile 22.06.2022 tarihli ve 7412 sayılı İstanbul Finans Merkezi Kanunu’nun uygulanmasına dair usul ve esasları da belirliyor.

İşlemler Tek Durak Büro İle Hız Kazanacak

Teknolojinin gelişmesiyle her alan ve sektörde işleyişin hız kazandığı günümüzde işlemlerin hızla yürütülebilmesi de büyük önem taşıyor.

Düzenlenen yönetmelik kapsamında altı bölümde 28 madde yer alırken bu maddelerle İFM’ye katılımdan işlem ve yönetim süreçlerine kadar pek çok konuda işleyişin nasıl yürütüleceği belirlenmiş oldu.

Yönetmelik kapsamında; 22.06.2022 tarihli ve 7412 sayılı İstanbul Finans Merkezi Kanunu’nun uygulanması, İFM’nin ofis alanlarının ve kapsam dışı alanların yönetilmesi ve işletilmesi, katılımcı belgesine, tek durak bürosunun işleyişine ilişkin iş ve işlemler yer alıyor.

Tek Durak Büro düzenlemesi ile İstanbul Finans Merkezi’nin katılımcı ve katılımcı adaylarının faaliyetlerine ilişkin izin, ruhsat, lisans ve benzeri onay başvuruları ile katılımcıların çalışmalarına ve belirlenen konulara ilişkin süreçleri hızlandıracak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hakkarideki parklar çöplerden temizlendiÖnceki Haber

Hakkarideki parklar çöplerden temizlendi

Osmanlı döneminde lale soğanı üretim merkezi olan Ladikte yumru hasadıSonraki Haber

Osmanlı döneminde lale soğanı üretim mer...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar