160x600
20 November, 2025, Thursday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Erkenci mandalinada hasat başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erkenci mandalinada hasat başladı
Abone ol
NARENCİYE ÜRETİMİNDE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP MERSİN'DE ERKENCİ MANDALİNA DA HASAT BAŞLARKEN, FİYATI KALİTESİNE GÖRE 7 TL'DEN 15 TL'YE KADAR ÇIKTIĞI BİLDİRİLDİ.

Narenciye üretiminde önemli bir yere sahip Mersin’de erkenci mandalina hasadı başlarken, fiyatı kalitesine göre 7-15 TL arasında değişiyor.


Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretiminde önemli bir yere sahip Mersin’de narenciye de ön plana çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde erkenci limon mayerin hasadı başlayan Erdemli ilçesinde bugünlerde erkenci mandalina hasadı da yapılıyor. Erkenci tür olan okitsu cinsi mandalinaların olması ile birlikte talep çok olunca onlarca işçi bahçelerde hasada başladı. Yaklaşık 75 kişinin hasat yaptığı bir bahçede bir günde 3 kamyon ürün toplanarak hem iç hem de dış piyasaya 13 TL’den gönderildi. Bir çok bölgede hasadı yapılan erkenci mandalinanın kalitesine göre bahçede 7 TL’den başlayarak 15 TL’ye kadar satıldığı belirtildi.


Mandalina hasadı yaptıklarını belirten işçi çavuşlarından Şefik Erçağ, ”Mandalina hasadına başladık, İnşallah hayırlı olur. Şu anda 75 kişi çalışıyoruz, 3 ekibiz. 2 kamyon gönderdik, üçüncü kamyona başladık, talep iyi yani. Üretici için de 13 liradan şu anda satılıyor çok iyi. Biz de 75 kişi olarak şu anda emek veriyoruz bu da bizim açımızdan iyi" dedi.


Hem üreticilik yapan hem de narenciye ticareti ile uğraşan Sinan Uğuz ise "Yaş meyve sebzede ülkemizin önemli üretim bölgelerinden olan Mersin Erdemli bölgesinde şu anda mandalina hasadı başlamış bulunulmaktadır. Öncelikle okitsu çeşidi mandalina hasadı yapılan ürünlerin başında geliyor. Kalitesine ve pazarına göre 7 lira ile 14-15 liraya kadar alıcı bulabiliyor. Fena bir rakam kesinlikle değil, ama nedense son yıllarda rekoltede düşüşler var. Mayer cinsi limonda gördüğümüz ürün azlığı yine bu çeşitlerde de karşımıza çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balcalı Hastanesi eski yönetimi devleti 500 milyon lira zarara uğrattı Önceki Haber

Balcalı Hastanesi eski yönetimi devleti...

Çöp atmayın dedi, canından oluyordu Sonraki Haber

Çöp atmayın dedi, canından oluyordu

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar