160x600
20 November, 2025, Thursday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Emcelli Biberine coğrafi mahreç işareti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emcelli Biberine coğrafi mahreç işareti
Abone ol
SARIGÖL İLÇESİ EMCELLİ MAHALLESİ'NDE 150 YILA AŞKIN SÜREDİR ORGANİK BİR ŞEKİLDE YETİŞTİRİLEN MEŞHUR ACI VE TATLI BİBER COĞRAFİ MAHREÇ İŞARETİ ALDI.

Sarıgöl ilçesi Emcelli Mahallesi’nde 150 yıla aşkın süredir organik bir şekilde yetiştirilen meşhur acı ve tatlı biber coğrafi mahreç işareti aldı.


Ünlü Emcelli biberleri Ege bölgesinde lezzeti ile kendini kabul ettiren ürünler arasında yer alıyor. Üreticiler ünlü Emcelli biberlerinin tohumlarından alarak gelecek yıl için saklıyor. Bu uygulama 150 yıla aşkın süredir devam ediyor.


Sarıgöl Kaymakamlığı tarafından da bu konuda coğrafi işaret alınması için de çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmada Emcelli Biberini korumak maksatlı 14 Şubat tarihi itibariyle coğrafi mahreç işareti aldı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş’taki depremde kaybettiği 2 oğlu, gelini ve 3 torununun yasını tutuyor Önceki Haber

Kahramanmaraş’taki depremde kaybettiği 2...

Başkan Ceretoğlu Sengel, AKUT Selçuk ekibiyle buluştu Sonraki Haber

Başkan Ceretoğlu Sengel, AKUT Selçuk eki...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar