27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kongresi Erzurum yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kongresi Erzurum yapıldı
Abone ol
Büro Yönetimi Ve Sekreterlik Kongresi Erzurum Yapıldı

2. Uluslararası 17. Ulusal Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kongresi, Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde 19-20 Ekim 2023 tarihlerinde Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından ilk kez düzenlenen kongre, bilimsel bir etkinlik olmanın ötesinde akademisyenlerin etkileşime girmelerine zemin hazırlayan, uygulayıcıların tecrübelerini verimli bir şekilde aktarmalarına olanak sunan önemli bir organizasyon olarak ön plana çıktı. En son 2018 Yılında Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kongresi’ne Cumhuriyetin 100.Yılında Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ev sahipliği yaptı.

Büro Yönetimi ve Sekreterlik alanındaki akademisyenlerin birbirleriyle bağlantılarını güçlendirdiği Kongre, hem alandaki gelişmelerin ele alınması hem de mevcut sorunların çözümüne yönelik fikirlerin tartışılması açısından önemli bulundu. Bir yandan geleneksel büro yönetimi odaklı çalışmalar, değişen toplumsal koşullar bağlamında güncellenerek sürdürülürken, diğer yandan da dijital odaklı araştırmalarla yönetici asistanlığının ilgi ve etkinlik alanı çeşitlilik gösteriyor. Bu gelişmeler ışığında bu yılki temasının “Dijital Çağda Yönetici Asistanlığı” olarak belirlendiği kongrede, yöntembilimsel, kuramsal ve kavramsal tartışmaların yeni boyutlar kazanarak devam etmesi amaçlandı.

Kongre’nin açılış konuşmalarını Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özlem Topçuoğlu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yusuf Akan ve Erzurum Vali Yardımcısı Ahmet Özdemir gerçekleştirdi. Kongrenin açılış panelinde; Dr. Hüriye Subaşı moderatörlüğünde Atatürk Üniversitesi Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Çavuşoğlu; Atatürk Üniversitesi Dijital Mecralar Müdürü Doç. Dr. İbrahim Etem Zinderen; Yıldızkent Nafizbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Akbulut; Balsoy Mountain Hotel İnsan Kaynakları Müdürü Zeynep Bayrak Uçar sunumlarını gerçekleştirdi.

2. Uluslararası 17. Ulusal Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kongresi’nde iki farklı salonda 6 oturumda 15 farklı üniversiteden toplam 28 bildiri sundu. Kongrenin kapanış panelinde konuşan Düzenleme Kurulu Ortak Başkanı Dr. Hüriye Subaşı, kongrenin gerçekleştirilmesini sağlayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı başta olmak üzere Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yusuf Akan ve düzenleme kurulu üyelerine teşekkür etti. 2024 yılında gerçekleştirilecek 3. Uluslararası 18. Ulusal Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kongresi için gönüllü olan Bartın Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Ayşenur Açıkell’e kongre flamasını Dr. Hüriye Subaşı teslim ederek kongrenin ilk günü tamamlandı. Kongrenin ikinci gününde gezi programı gerçekleştirildi; katılımcılar, Erzurum’un tarihi ve turistik mekânlarını ziyaret ettikten sonra kongre programı tamamlandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kırklarelinde bocce turnuvası yapıldıÖnceki Haber

Kırklarelinde bocce turnuvası yapıldı

Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlundan MHPye ziyaretSonraki Haber

Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlundan MHPye...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar