02 Ekim 2026, Cuma
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

OKÜ’lü Akademisyeninin Buluşu Japonya’da Patentle Tescillendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ’lü Akademisyeninin Buluşu Japonya’da Patentle Tescillendi
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi akademisyeni Doç. Dr. Bulut Hüner’in buluşçuları arasında yer aldığı hidrojen üretim teknolojisi, Türkiye’nin ardından Japonya’da da patent koruması elde etti.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Bulut Hüner’in buluşçuları arasında yer aldığı “Elektrolizörlerde Hidrojen Üretimini Arttıran Sistem ve Yöntem” başlıklı teknoloji, Türkiye’deki tescilinin ardından Japonya’da da patent korumasına kavuştu.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Bulut Hüner ile Erciyes Üniversitesi H2FC Grubu araştırmacılarının geliştirilmesinde görev aldığı hidrojen üretim teknolojisi, uluslararası alanda önemli bir patent başarısı elde etti.

“Elektrolizörlerde Hidrojen Üretimini Arttıran Sistem ve Yöntem” başlıklı buluş, uluslararası patent başvurusu kapsamında Japonya’da da tescil edilerek patent belgesi almaya hak kazandı.

Buluş, 2022/015892 başvuru numarasıyla Türkiye’de başlatılan patent sürecinin ardından 21 Eylül 2023 tarihinde tescil edildi.

Gerçekleştirilen uluslararası patent başvurusu sürecinin ardından teknoloji için Japonya’da da patent koruması sağlandı.

Böylece hidrojen üretim teknolojilerine yönelik geliştirilen sistem ve yöntem, Türkiye’nin yanı sıra Japonya’da da fikri mülkiyet koruması altına alınmış oldu.

Patent konusu buluş, özellikle yüksek saflıkta hidrojen üretimine olanak sağlayan Polimer Elektrolit Membran (PEM) ve alkali elektrolizörlerde hidrojen üretim verimliliğinin artırılmasına yönelik bir sistem ve yöntemi kapsıyor.

Geliştirilen teknolojiyle elektrolizörlerin hidrojen üretim performansının artırılması ve daha verimli bir hidrojen üretim yapısının oluşturulmasına yönelik teknik bir çözüm sunuluyor.

Patent kapsamında geliştirilen teknolojinin; yeşil hidrojen üretimi, elektroliz teknolojileri ve hidrojen ekonomisi alanlarında yürütülen araştırma ve uygulama çalışmalarına katkı sağlayabilecek bir teknoloji olduğu belirtiliyor.

Hidrojen üretim teknolojisinin geliştirilmesinde farklı üniversite ve araştırma gruplarından toplam 7 araştırmacı buluşçu olarak yer aldı.

Buluş ekibinde şu isimler bulunuyor:

Prof. Dr. Nesrin Demir

Doç. Dr. Mehmet Fatih Kaya

Doç. Dr. Bulut Hüner

Arş. Gör. Murat Kıstı

Nafi Can Ereli

Emre Özdoğan

Tayyar Eşiyok

Japonya’da da patent koruması elde eden buluşun, hidrojen üretim verimliliğinin artırılması ve elektroliz teknolojilerinin geliştirilmesine yönelik akademik ve teknolojik çalışmalar açısından uluslararası bir fikri mülkiyet kazanımı sağladığı bildirildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Baruş'tan Tümgeneral Cengiz Yıldız'a ziyaret Önceki Haber

Vali Baruş'tan Tümgeneral Cengiz Yıldız'...

MHP'li Özdemir sordu: "Kayseri'de et kombinalarında usulsüzlük var mı?" Sonraki Haber

MHP'li Özdemir sordu: "Kayseri'de et kom...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar