160x600
09 Temmuz, 2025, Çarşamba
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

BIST 100 Güne 10 Bin Puanın Üzerinde Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BIST 100 Güne 10 Bin Puanın Üzerinde Başladı
Abone ol
BIST 100 endeksi güne %0,10 artışla başladı. Bankacılık sektörü gerilerken, madencilik ve faktoring hisseleri yükselişte. İşte günün ilk saatindeki piyasa görünümü.

BIST 100 endeksi, güne %0,10 oranında artışla 10.008,49 puandan başladı.

Açılış sonrası endeks, 10 bin puanın hemen üzerinde işlem görmeye devam etti. BIST 100 dışı endeks ise ilk saatte yaklaşık %0,80 oranında değer kazandı.

TL cinsinden vadeli mevduatlar ve yatırım fonlarına uygulanan stopaj oranlarının artırılması sonrası bankacılık sektörü güne %0,50’nin üzerinde düşüşle başladı.

İmralı’dan gelen silah bırakma çağrısının ardından ise genel borsa görünümü pozitif seyretti.

İlk saat itibarıyla bankalar, ekside kalan tek sektör olurken, faktoring, madencilik ve aracı kurumlar sektör endeksleri en güçlü yükselişi gösterdi.

BIST 100 endeksi, bir önceki günü %1,08 değer kaybıyla 9.998,20 puandan tamamladı.

Gün içinde en düşük 9.957,84, en yüksek 10.203,58 puan aralığında hareket etti.

Dolar bazında endeksin değeri 249,92 dolar olarak gerçekleşti. 10.000 puan psikolojik seviyesi, yatırımcıların yakın takibinde kalmaya devam ediyor.

Borsa İstanbul’da işlem gören 65 sektörel ve ulusal endeksin 16’sı günü yükselişle kapatırken, 49’u değer kaybetti.

En çok yükselen endeks %2,44 artışla KOBİ olurken, en sert düşüş %4,05 ile BIST Antalya endeksinde yaşandı.

BIST 100 kapsamında işlem gören 100 hisse senedinden 23’ü prim yaparken, 74’ü değer kaybetti.

Toplam işlem hacmi 99 milyar 739 milyon 666 bin TL oldu ve bu rakam, Borsa İstanbul’un toplam işlem hacminin %69,51’ine denk geldi.

BIST 100 endeksinde açılışta en çok yükselen 5 hisse şunlar oldu:

BALSU

DSTKF

TUREX

KTLEV

BSOKE

En çok düşen hisseler arasında ise:

RALYH

GRTHO

PASEU

YKBNK

HALKB

Tüm hisseler arasında ETYAT, MAALT ve AYCES en çok yükselenler arasında yer alırken, TEKTU, DAGHL ve DITAS en sert düşüş yaşayan paylar oldu.

Yurt içi döviz piyasasında dolar/TL 40 seviyesinde, euro/TL ise 47 seviyesine yakın yatay hareketini sürdürüyor.

Gram altın %0,40 düşüşle 4.235 TL seviyesinde işlem görüyor.

Asya endeksleri güne karışık bir görünümle başlarken, Avrupa borsaları genel olarak alıcılı bir seyir izliyor.

ABD borsaları dün kararsız bir görünüm sunarken, ABD vadeli işlemleri sabah saatlerinde negatif bölgede işlem görüyor.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Elazığda yaz kursları yoğun katılımla sürüyorÖnceki Haber

Elazığda yaz kursları yoğun katılımla sü...

Fenerbahçe, günün ilk antrenmanını yaptıSonraki Haber

Fenerbahçe, günün ilk antrenmanını yaptı

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar