160x600
05 Temmuz, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Baraj suları altında kalacak olan Tekkale köyünün yerine inşa edilen yeni köyün yüzde 84ü tamamlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Baraj suları altında kalacak olan Tekkale köyünün yerine inşa edilen yeni köyün yüzde 84ü tamamlandı
Abone ol
ARTVİN’İN YUSUFELİ İLÇESİNDE YAPIMI DEVAM EDEN BARAJ NEDENİYLE SULAR ALTINDA KALACAK OLAN 225 HANELİ TAKKALE KÖYÜ ÇALIŞMALARI YÜZDE 84 SEVİYESİNE ULAŞTI.

Artvin’in Yusufeli ilçesinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı nedeniyle sular altında kalacak olan 225 haneli Tekkale köyünün yerine inşa edilen yeni köyün yüzde 84’ü tamamlandı


Artvin’de Çoruh nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı suları altında kalacak 7 köy için yeni yerleşim yeri çalışmaları devam ediyor. Yeni yerleşim alanıyla birlikte sular altında kalacak olan 7 köyden biri olan 225 konutlu Tekkale köyü çalışmaları sona gelindi.


Çalışmaların Yüzde 84’lik seviye ulaştığı köy inşaatı çalışmaları hakkında DSİ 26. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada "Tamamlandığında ülkemizin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajının göl sahasında kalacak olan Yusufeli İlçe Merkezi ile arazisi kısmen veya tamamen etkilenen 7 adet köy için Yeni Yerleşim Yerleri inşa edilmektedir. Arazisi kısmen baraj gölü altında kalacak olan Tekkale Köyü için Yeni Yerleşim Yeri altyapı çalışmaları tamamlanmıştır. Tekkale Köyünde 225 adet konut inşa edilecektir. Üstyapı çalışmaları devam etmektedir. İşin fiziksel gerçekleşmesi yüzde 84 seviyesindedir” ifadelerine yer verildi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Denizli Kent Müzesi için geri sayım sürüyorÖnceki Haber

Denizli Kent Müzesi için geri sayım sürü...

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Aydemir, Uşakta Z kuşağını anlattıSonraki Haber

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr....

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar