160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Bafra Ovasında kapya biber üreticinin yüzünü güldürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bafra Ovasında kapya biber üreticinin yüzünü güldürüyor
Abone ol
SAMSUN’UN BAFRA OVASINDA 24 BİN DEKAR ALANDA ÜRETİMİ YAPILAN KAPYA BİBER ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR. BAFRA OVASI'NDA YAKLAŞIK 24 BİN DEKAR ALANDA EKİMİ YAPILAN KAPYA BİBERİN HASADI DEVAM EDİYOR. BU SENE EKİLİŞ ALANLARININ AZ OLMASI NEDENİYLE TARLADA KİLOSU 6 İLA 8 LİRADAN İŞLEM GÖREN KAPYA BİBER FİYATLARI ŞİMDİLİK ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR.

Samsun’un Bafra Ovası’nda 24 bin dekar alanda üretimi yapılan kapya biber üreticinin yüzünü güldürüyor.


Bafra Ovası’nda yaklaşık 24 bin dekar alanda ekimi yapılan kapya biberin hasadı devam ediyor. Bu sene ekiliş alanlarının az olması nedeniyle tarlada kilosu 6 ila 8 liradan işlem gören kapya biber fiyatları üreticinin yüzünü güldürüyor.


Yeşilyazı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Aslan Bıyık, “Verim de fiyatlarımız da güzel. Kilosu 6 ila 8 lira arası. Doğu illerine gönderiyoruz. Talep var. Bu sene sadece Bafra’da değil Türkiye genelinde ekiliş az. Fiyatlar böyle devam ederse üreticinin yüzü güler” dedi.


Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, “Geçen sene biber ekimi fazlaydı. Bu sene ise biberde ekim az, talep çok. Bu nedenle kilosu 6 ila 7 lira. Bafra’nın bir pazarı var. İskenderun, Hatay, Mersin gibi yerlere Bafra’dan salçalık biber gidiyorsa bunu değerlendirmemiz lazım. Gelecek yıllarda üreticilerin mağdur olmamaları için elimizden geldiği kadar üzerimize düşeni yapacağız. Bafra bir tarım şehri. Kapya biberi salçada 1 numara” şeklinde konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Dönmezden Başkan Gülere ziyaretÖnceki Haber

Bakan Dönmezden Başkan Gülere ziyaret

Yakıt yüklü gemideki yangın, gemi personeli tarafından söndürüldüSonraki Haber

Yakıt yüklü gemideki yangın, gemi person...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar