
Adana'da bu yıl sekizincisi düzenlenecek olan Uluslararası Adana Lezzet Festivali öncesinde kentteki tüm otellerin dolduğu bildirildi.
Adana'da bu yıl sekizincisi düzenlenecek olan Uluslararası Adana Lezzet Festivali öncesinde kentteki tüm otellerin dolduğu bildirildi.
17-20 Ekim tarihleri arasında Merkez Park'ta gerçekleşecek olan festival için hazırlıklar tamamlanırken, kent genelinde büyük bir heyecan yaşanıyor.
Valilik tarafından belediyeler, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla organize edilen festival, "Kökleriyle Adana" temasıyla yerel mutfağı ve sokak lezzetlerini tanıtmayı hedefliyor.
SKY Garden Otel işletmecisi Savaş Yükselyalçın, festival öncesinde yaptığı açıklamada, yaklaşık 1,5 milyon ziyaretçinin Adana'ya gelmesinin beklendiğini söyledi.
Yükselyalçın, "Oteller şu anda tamamen dolmuş durumda.
Bizim otelimiz aylar öncesinden doldu ve son yapılan toplantıda kent genelindeki tüm otellerin dolu olduğunu öğrendik.
Şu anda, yurt dışı ve şehir dışından gelen misafirler konaklama için Mersin ve Osmaniye gibi çevre illere yönelmeye başladı" dedi.
Adana'nın son yıllarda artan festival kültürüyle birlikte çok daha hareketli hale geldiğini belirten Yükselyalçın, otel işletmecileri olarak bu yoğunluktan memnun olduklarını ifade etti.
"Adana'nın canlandığını görmekten büyük mutluluk duyuyoruz," diye ekledi.
Gastronomi meraklılarını ve yerli-yabancı ziyaretçileri ağırlayacak olan Uluslararası Adana Lezzet Festivali, dört gün boyunca kent mutfağının zenginliğini ve sokak lezzetlerinin çeşitliliğini sunacak.
Festival boyunca birçok etkinlik, atölye çalışması ve söyleşi de gerçekleştirilecek.

Yorum Yazın