26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5445
EURO34.9532
ALTIN2456.6

Osmaniye’de Yaşlı Yaşam Evi açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de Yaşlı Yaşam Evi açıldı
Abone ol
Osmaniye merkez Cumhuriyet mahallesinde “Yaşlı yaşam evi” hizmete girdi.
Osmaniye merkez Cumhuriyet mahallesinde “Yaşlı yaşam evi” hizmete girdi.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Yaşlı Yaşam evleri kapsamında, Osmaniye’de de hizmet verecek olan Yaşlı yaşam evi Cumhuriyet mahallesinde hizmet vermeye başladı.

Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün yaşlanan bir Türkiye için daha uygun ve daha verimli yeni destek mekanizmaları geliştirmek ve var olan hizmetleri güçlendirmek amacıyla başlattığı yeni çalışmalardan biri olan Yaşlı Yaşam Evleri huzurevlerindeki toplu yaşamaktan kaynaklanan bazı sıkıntıların önüne geçilmesi için tasarlandı”dedi.

Yaşam Evlerinin bakım hizmetlerinde örnek bir uygulama olduğunu belirten Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü  Abdullah Neşeli, projenin amaçlarından birinin de kişilerin kendi ailesiyle birlikte desteklenmesinin mümkün olamadığı durumlarda, yaşlıların hem fiziksel hem de manevi anlamda kendilerini ev ortamında hissettirmek olduğunu söyledi.

 “Yaşlı Yaşam Evi” olarak isimlendirilen evin nezih bir sitede bulunan konforlu bir dairede konumlanmış, üç-dört sakinin birlikte yaşayacağı bir yaşam alanı olduğunu belirten Neşeli, Yaşam Evlerinin şehrin merkezine, camisine, alışveriş merkezlerine, doktoruna, sağlık hizmetlerine rahat ulaşılabilecek mekanlardan seçmeye özen gösterdiklerini dile getirdi.
 
Eskiden sadece huzurevlerinde, yaşlı bakım merkezlerinde hizmet verdiklerini dile getiren Neşeli, “Huzurevi sakinlerinin bizlere ifade ettiği, huzurevlerinde toplu yaşamaktan kaynaklanan bazı sorunların olduğu yönünde. Bu sorunlara örnek verecek olursak odalarının genelde ortak kullanımlı olması. Bu tabi mahremiyeti engelliyor. O yüzden bizde bundan sonra ev anlayışı ile hareket etmeye çalışacağız.”dedi.

 Yeni açılan Yaşlı Bakım Evi'nde kalmaya başlayan huzurevinin eski, Yaşam Evinin yeni sakini Osman Kiraz, uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 Kiraz, “Huzurevinde bu kadar rahat değildik. Odaları paylaşmak zorunda kalıyorduk. Ne kadar anlaşma olsa da arada huzursuzluklar oluyordu. Burası daha güzeldir. Kendi evimiz gibi. Kendi odamızı kapatıp yatabiliyoruz. Misafirlerimizi ağırlayabiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Yaşam Evi projesi ile; yaşlıların yaşayacakları apartmanda veya mahallede, çevrelerindeki kişi ve aileler ile daha etkin iletişim kurmaları, yaşam standartlarını yükselterek ev ortamında yaşamlarını sürdürmeleri, aile bireylerinin ziyareti ile geçmiş yaşam deneyimlerini yeniden yaşamaları ve alışkanlıklarını devam ettirmeleri ve yaşlıların güvenli bir ortamda yaşamalarının sağlanmasını hedeflediği bildirildi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar