26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4408
EURO34.7512
ALTIN2438.9

Turizm Haftası doğa yürüyüşü ile sona erdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Turizm Haftası doğa yürüyüşü ile sona erdi
Abone ol
37. Turizm Haftası Sumbas'ta bulunan Şarlak Şelalesine düzenlenen doğa yürüyüşü ile sona erdi.
37. Turizm Haftası Sumbas'ta bulunan Şarlak Şelalesine düzenlenen doğa yürüyüşü ile sona erdi.

 
Düzenlenen geziye Vali Celalettin Cerrah, Garnizon Komutanı Muhabere Kurmay Albay Ersin Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, Vali Yardımcısı Halit Deveci, Sumbas Kaymakamı ve Kadirli Kaymakam Vekili Selçuk Yosunkaya, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Özkan, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Hüseyin Karalar, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri katıldı.


İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur Kadirli'ye 25 kilometre mesafede, Kesiksuyu üzerinde bulunan Şarlak Şelalesinin 25 metre genişliğinde olduğunu, suyunun yaklaşık 5 metreden döküldüğünü ve şelalenin altında bir mağara bulunduğunu kaydetti. Şarlak şelalesinin 10 yıl önce tabiat varlığı olarak tescil edildiğini de belirten Ahmet Tabur yörenin piknik yapmaya elverişli bir bölge olduğunu belirtti.


VALİ CERRAH, “ŞARLAK ŞELALESİ, MUTLAKA TURİZME KAZANDIRILMALI.”
Vali Celalettin Cerrah ise Osmaniye'nin doğal güzellikler açısından oldukça zengin olduğunu kaydederek, "Şarlak Şelalesi Osmaniye'mizde bulunan doğal güzelliklerden biri. Şelale, turizm açısından Sumbas ilçemize çok önemli bir katkı sağlayabilir. Bu nedenle mutlaka turizme kazandırılmalı. Osmaniyeli vatandaşlarımız ve il dışından gelecek olan turistler burayı mutlaka görmeli."diye konuştu.


Şelalenin yolunun yapılması gerektiğini de ifade eden Vali Cerrah, "Buraya vatandaşlarımızın arazilerinden geçilerek geliniyor. Orman içinden geçen bir yol yaparsak, vatandaşlarımızı rahatsız etmeden şelaleye gelinebilir. Böylece Şarlak Şelalesini görmek isteyen vatandaşlarımız burada, ormana zarar vermeden, piknik yapabilirler. Tüm Osmaniyeli vatandaşlarımız bu güzel şelaleyi mutlaka görmeliler."dedi.


Vali Cerrah, doğa yürüyüşünün ardından Alibeyli Belde Belediyesi’ni ziyaret ederek, Belediye Başkanı Ahmet Köşker’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Osmaniye Haber Ajansı



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar