27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

Doğa turizmi paneli Osmaniye’de yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğa turizmi paneli Osmaniye’de yapıldı
Abone ol
Osmaniye’nin doğa turizmi zenginliklerini ve potansiyelini değerlendirmek amacıyla panel düzenlendi.
Osmaniye’nin doğa turizmi zenginliklerini ve potansiyelini değerlendirmek amacıyla panel düzenlendi.

Valilik öncülüğünde DOĞAKA, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Osmaniye Şube Müdürlüğü ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi işbirliğiyle Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda düzenlenen panele; Vali Kerem Al, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Şefik Atak’ta katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız yaptı. DOĞAKA’nın tarım, ticaret, taşımacılık ve teknoloji sektörlerinin yanı sıra turizm sektörünü de hedef sektör olarak belirlediğini ifade eden Yıldız, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş’tan oluşan Bölgeyi turizm için cazibe merkezi haline getirmek amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. DOĞAKA’nın 2011 yılında “Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı”nı hayata geçirdiğini de belirten DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız, Yönetim Kurulu kararı ile 2015 yılını turizm yılı olarak ilan etmeyi planladıklarını söyledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur ise yaptığı konuşmada Osmaniye’nin turizm açısından önemli zenginliklere sahip olduğunu vurgulayarak, düzenlenen Panel’in Bölge turizmine önemli bir katkı sağlayacağını söyledi. Ahmet Tabur, sözlerinin devamında Osmaniye’nin tabii ve doğal güzelliklerinden söz etti.

Programın devamında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürü Ethem Boz, konuşmasında, son yıllarda Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatı ile tüm illerde Doğa Turizmi Master Planı çalışmalarına başlanıldığını söyledi. Boz, tüm illerde taslak planların hazırlandığını ve Osmaniye’nin taslak planının ilgili kurum ve kuruluşların görüşlerine sunulduğunu kaydetti.

Son olarak konuşan Vali Kerem Al ise, turizmin günümüzde gittikçe önem kazandığını ifade ederek, “Eskiden deniz-kum-güneş olarak telakki edilen turizmin günümüzde çeşitlendiğini görüyoruz. Bu çerçevede yayla turizmi, doğa turizmi önem kazanıyor. İlimizde de doğa ve yayla turizminin gelişmesi önem arz ediyor. Bu tür paneller ve çalıştaylar, bu alanda nelere sahibiz, neler yapabiliriz gibi konularda bize ilham verecek; bir takım veriler elde etmemizi sağlayacak, bazı yatırımlarımıza ışık tutacak. Panelin amacına ulaşmasını, ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. Vali Kerem Al sözlerini Panel’in düzenlenmesinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ederek bitirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Panele geçildi. İki bölümden oluşan Panel’in ilk bölümünde Orman ve Su İşleri Bakanlığı Osmaniye Şube Müdürlüğünden Orman Mühendisi Fatih Güvercin “Osmaniye Doğa Turizmi Master Planı”, Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Garip Yıl “Osmaniye Kültür ve Turizm Değerleri” Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Doğa Macera ve Sürdürülebilir Turizm Komitesi Başkanı Bülent Saraloğlu “Türkiye’de ve Osmaniye’de Doğa Turizm” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

Panelin ikinci ve son bölümünde ise Korkut Ata Doğa Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çelik “Osmaniye’de Doğa Turizmi”, Adana Turist Rehberleri Bölgesel Odası Turist Rehberleri Birliği Delegesi Mehmet Işık Tanış “Doğu Akdeniz Bölgesinde Turizm” ve son olarak TÜRSAB Adana Bölgesel Yürütme Kurulu/Rota Doğa Sporları ve Gezi Kulübü Başkanı Aydın Manaşırlı ve Rota Yaşam Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Murat Doğukanlı “Doğu Akdeniz Bölgesinde Doğa Turizmi” başlıklı sunumlarını yaptılar. Panel soruların cevaplanması ile son buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar