29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3726
EURO34.9703
ALTIN2325.6

Kablosuz Sistemler Ve Avantajları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kablosuz Sistemler Ve Avantajları
Abone ol
Kablosuz Sistemler dijital olan sinyallerin RF radyo frekanslarına çevrilerek hava yolu ile iletilmesi ile çalışan sistemlerdir.

Kablosuz Sistemler dijital olan sinyallerin RF radyo frekanslarına çevrilerek hava yolu ile iletilmesi ile çalışan sistemlerdir.

Teknolojinin de gelişmesi ile yeni üretilmiş olan cihazların çoğunda Kablosuz Bağlantı ana erişim yöntemi olarak kullanılmaktadır. Bununla birlikte Kablosuz Ağ Çözümlerine olan yönelim artmış ve dolayısı ile Kablosuz Ağ Teknolojilerinin hızla gelişmesini sağlamıştır.

Kablosuz Veri İletişimi, Wimax, LTE ve wifi teknolojileri ile firmaların tüm alanlarında kullanılmaktadır. Yerel iletişim ağ ortamlarında hızla mobilite durumunun artması ve kablo bağlantısının zor olduğu ortamlar için Kablosuz Ağ Çözümleri kullanılarak hız kalitesi yüksek seviyeye ulaşmıştır.

KABLOSUZ AĞ SİSTEMİ TEKNOLOJİLERİ

WİMAX Teknolojisi, "Worldwide Interoperability for Microwave Access”kısaltılmış halidir ve IEEE(The Institute of Electrical and Electronics Engineers) 802.16 standartı ile eşanlamlıdır. Wi-Fi teknolojisinin çok daha büyük ve güçlü versiyonudur ve IP tabanlı geniş bant Kablosuz Ağ Teknolojisidir. Wimax, mobil istasyonlar için yaklaşık 15 km çapında bir alanda etkin iken sabit istasyonlar için yaklaşık 50 kmlik kapsama alanına sahiptir. Wimax75 Mbps bant genişliğine sahip olup 4G teknolojisinin bir parçasıdır. Dolayısıyla Yüksek hızda kablosuz internet erişimi sağlar ve daha verimli bir bant genişliği kullanımı sunmaktadır.Wimax ile aynı hat üzerinden hem telefon, hem internet hem de CCTV altyapısı kullanılabilir. Kablosuz Altyapı Sistemi için ideal bir teknolojidir.

LTE Teknolojisi, “Long Term Evolution” sözcüklerinin kısaltılmasıdır. Ağ teknolojilerinden destek alınan kablosuz veri transferine denilmektedir ve oldukça yüksek bir hıza sahiptir.

LTE Mobil Cihazlar ve veri terminalleri için yüksek hızlı iletişim standardını oluştur ve GSM/EDGE ve UMTS/HSPA Ağ Teknolojileri temellidir. IP tabanlı olan LTE Kapasite artışı ve yüksek hız yeni dijital sinyal işleme (DSP) teknikleri ve modülasyonlarla gerçekleştirilmiştir. LTETeknolojisi 300 Mbps ve yaklaşık 100 km menzil kapasitesine sahiptir ve Frequency Division Multiplexing kullanmaktadır. IP temelli ağ mimarisinin yeniden tasarlanarak basitleştirilmiş ve 3G ağ mimarisine göre daha düşük iletim gecikmelerinin sağlar. LTE kablosuz arayüzü 2G ve 3G ağlarla uyumsuz olduğundan, farklı bir radyo spektrumunda çalıştırılması gerekmektedir.

AVANTAJLARI

Kablosuz Ağ Sistemi maliyeti düşük, alt yapı ve kablo bağlantısına ihtiyaç duymadan kesintisiz internet hizmeti vermektedir. Kablolu bağlantılar her kullanılacak cihaza göre ayrı kablo kullanılmasını gerektirir fakat Kablosuz Ağ Sistemleri birçok cihaza ve geniş bir alana internet hizmeti sağlar.

Kablosuz NetworkSistemleri,kablo çekmenin zor ve daha maliyetli olduğu birçok projede kullanılmaktadır.

Pek çok uzak mesafeye sahip alanda ve bina içi internet yayınında da gelişmiş Güvenlik Yazılımları ve kesintisiz veri iletişimi sayesinde çokça tercih edilmektedir.

Sunmuş oldukları yüksek bant genişliği ve uzun mesafe veri aktarımı sağlaması ile dünyada ve ülkemizde örnekleri bulunan Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri projelerinde güvenle kullanılabilmektedir. Ayrıca, iş süreçlerini hızlandırması ve üretkenliği arttırması da zaman açısından avantaj sunmaktadır.

Kablosuz Ağları kullanmak maliyet açısından yükü hafiflettiği gibi esneklik sağlayarak verimliliği arttıran bir çözüm sunmaktadır. Bu özelliğinde dolayı Güvenlik Sistemlerinde etkin bir şekilde kullanılmaktadır

Gazi Information Teknoloji, Güvenlik Teknolojileri konusunda birçok hizmette başarılı olan bir firma olarak keşif aşamasından başlayarak projelendirme, kurulum, yönetim ve bakım konularında profesyonel çözümler sunmaktadır.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar