26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4596
EURO34.7622
ALTIN2442.9

Noter Ücretleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Noter Ücretleri
Abone ol
Motor rektifiye işlemi çeşitli durumlarda gerçekleştirilebilir.

Motor rektifiye işlemi çeşitli durumlarda gerçekleştirilebilir. Motorun markası ve aracın modeline göre farklı fiyat aralıklarında gerçekleştirilebilen bu işlem için motorda oluşan aşınmalar sebep olabilmektedir.

Motor Rektifiye işlemini yaptırmak istediğinizde bunun için uzman tamircilere başvurmak çok daha uygun olacaktır. Bu işlem oldukça detaylı bir çalışma gerektirdiğinden üzerinde hassasiyetle durulması gereklidir.

Bir aracın çalışmasında en etkili görev yapan kısım motor olduğu için motor arızaları ya da aşınmaları hem maliyetlidir hem de zorlu işlemler gerektirir.

Motorun komple sökülerek bakımının yapılması ve süresini tamamlamış olan parçaların yenilenmesi işlemi olan rektifiye işlemi ancak ustalar tarafından yapıldığında yararlı bir sonuç elde edilecektir.

Motor ustaları ve tamir servisleri araç sahiplerinin başvurması gereken yerlerdir. Aracını satmak isteyen kullanıcılar için yapmaları gereken bazı işlemler söz konusu olacaktır.

Bir araç satılmak istendiğinde satış işlemleri noterler vasıtası ile gerçekleştirilebilmektedir. Noter Ücretleri de alıcının ödediği bir ücrettir. Noter masrafları arasında evrak bedeli adı altında 148.50TL yer alırken 54TL ise noter ücretine ödenen bedeldir. Toplamda ödenecek tutar 224.50TL olarak belirlenmiştir.

Noter Araç Satış Ücreti 2021 her yıl değişkenlik gösterebilmektedir. Bu yıl için belirlenen ücretler bu şekilde bildirilmiştir. Araç satışı gerçekleştirmek isteyen satıcılar ve araç almak isteyen alıcılar bu işlemler için herhangi bir notere giderek isteklerini yapabilirler.

Notere satış işlemleri için gidildiğinde bazı evrakların da hazır olarak kişilerin yanlarında bulundurulması gerekecektir. Belgelerin büyük bir kısmı satıcı tarafından temin edilmesi gereken evraklardan oluşmaktadır.

Bu evraklar arasında aracın ruhsatı ve trafik belgesinin olması gerekecektir. Ayrıca kişilere ait geçerli bir kimlik belgesi de noterin isteyeceği evraklardan biridir. Vergi numarası ve ilişik kesme belgeleri istenen belgelerdendir. Araç plaka numarası ve trafik sigorta poliçesi de satış işlemi sırasında gerekli evraklar arasında bulunmaktadır. 

Aracı alan kişi isterse plaka değişikliği yapabilir. Bunun için de izlemesi gereken bazı yollar olacaktır. Kişi aracı satın almadan önce emniyet müdürlüğü tescil bürosuna giderek plaka sorgulaması yaptırır.

Plaka değişikliği için istenen ücret ödendikten sonra alıcı aracı alır ve değişiklik için gerekli yerlere başvuruda bulunur. Noterde satış işlemi gerçekleştirilirken işlemler başkası tarafından takip ediliyorsa vekalet belgesi alınması atlanmaması gereken bir konudur.

Aksi durumda satış işlemleri gerçekleştirilemez. Alıcı ve satıcı ya da onları temsilen bulunan kişiler evrak beyanından sonra hazırlanan sözleşmeyi imzaladıklarında satış işlemi gerçekleşmiş olacaktır. Araç satışı noterler yoluyla kısa sürede yapılması mümkün olan işlemlerdendir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar