17 Haziran, 2024, Pazartesi
DOLAR32.7033
EURO35.0525
ALTIN2441.7
Yusuf Cinkara Otomotiv

Yünsa 2023 Yılı İçin 237 Milyon Tl Kâr Payı Dağıtma Kararı Aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yünsa 2023 Yılı İçin 237 Milyon Tl Kâr Payı Dağıtma Kararı Aldı
Abone ol
Dünyanın en büyük beş üst segment yünlü kumaş üreticilerinden biri olan Yünsa’nın 2023 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, yönetim kurulu ve hissedarların geniş katılımıyla gerçekleşti.

Dünyanın en büyük beş üst segment yünlü kumaş üreticilerinden biri olan Yünsa’nın 2023 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, yönetim kurulu ve hissedarların geniş katılımıyla gerçekleşti.

Tüm paydaşlar için değer yaratma gayesiyle çalıştıklarını belirten Yünsa Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sürmegöz, genel kurulda 2023 yılı için brüt 236.736.631 TL  kâr payı dağıtma kararı aldıklarını açıkladı. 

Avrupa’nın tek çatı altındaki en büyük entegre yünlü kumaş üreticisi Yünsa’nın 2023 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, yönetim kurulu üyeleri ve hissedarların katılımı ile 24 Mayıs 2024 Cuma günü Raffles İstanbul Otel’de gerçekleşti. 

Yünsa Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sürmegöz’ün açılış konuşması ile başlayan toplantı, şirketin 2023 yılı faaliyet raporu ve bağımsız denetim raporlarının genel kurul üyeleri ile paylaşılması, konsolide finansal tablolarının okunması ve 2024 yılı beklentilerinin sunulmasıyla devam etti.

Genel Kurul sonrası Yünsa tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, 2023 yılı karından 60 Milyon TL sermayeyi temsil eden pay sahiplerine hukuki durumlarına bağlı olarak %394.56 brüt, %355.10 net oranında toplam 236.736.631 TL kar payının 30 Mayıs 2024 tarihinden itibaren nakden dağıtılmasına karar verildi. 

“Tüm Paydaşlarımıza Katma Değer Yaratmaya Devam Edeceğiz”

2023 temettü rakamının, Yünsa’nın mali gücü  ve tüm paydaşlarına değer yaratma konusundaki istikrarlı politikasının göstergesi olduğunu belirten Mustafa Sürmegöz, “Yünsa’nın 50’nci, Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını kutladığımız 2023 yılı hem ülkemiz, hem de tüm dünya için kolay bir yıl olmadı.

Küresel talepteki daralma, hammadde fiyatlarındaki dalgalanmalar, tedarik zincirlerindeki aksaklıklar ve artan maliyetler sektörü olumsuz etkiledi. 

Ancak, Yünsa tüm  zorlayıcı koşullara rağmen 2023 yılını yine başarılı bir performans ve gurur verici bir finansal tablo ile tamamladı.

Yünsa olarak yarattığımız ekosistemin, hissedarlarımızın yanı sıra, başta müşterilerimiz, çalışanlarımız ve tedarikçilerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımızla paylaşmaktan geçtiğine inanıyoruz. 

Yarattığımız ekonomik katma değer ve yaptığımız yatırımlarla 2023 yılında da paydaşlarımıza değer sunmaya devam ettik. 

Tekstil sektöründe temettü rakamlarının genel olarak düşük seyrettiği 2023 yılında Yünsa olarak bu alanda da güçlü bir duruş sergileyerek 237 Milyon TL’lik temettü dağıtma kararı aldık. 

Dünyanın lider yünlü kumaş markası olma hedefimize emin adımlarla yürüdüğümüz bu yolda, kârlı ve sürdürülebilir büyüme fırsatlarını değerlendirecek, ülkemiz, tüm paydaşlarımız ve çalışanlarımız için katma değer yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Basın çalışanları bisiklet turunda buluştuÖnceki Haber

Basın çalışanları bisiklet turunda buluş...

Bilim insanları Alanyada mimarlık ve kentsel tasarımı konuştuSonraki Haber

Bilim insanları Alanyada mimarlık ve ken...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar