17 Haziran, 2024, Pazartesi
DOLAR32.8176
EURO35.186
ALTIN2450.3
Yusuf Cinkara Otomotiv

Bilim insanları Alanyada mimarlık ve kentsel tasarımı konuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bilim insanları Alanyada mimarlık ve kentsel tasarımı konuştu
Abone ol
Alanya üniversitesi Mimarlık Bölümü öncülüğünde, 7. Uluslararası Mimarlık Ve şehircilikte Güncel Konular Konferansı, (ıccaua 2024) Alanya üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti.

Alanya Üniversitesi Mimarlık Bölümü öncülüğünde, 7. Uluslararası Mimarlık ve Şehircilikte Güncel Konular Konferansı, (ICCAUA 2024) Alanya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Dünyanın dört bir yanından bilim insanlarının katıldığı konferansta uzmanlar, mimarlık ve kentsel tasarım konusundaki gelişimleri katılımcılara aktardı. Konferans, Alanya’nın tanıtımına da büyük katkılar sağladı.

Konferansın başkanlığını Alanya Üniversitesi’nden Mimarlık Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hourakhsh Ahmad Nia üstlendi. Konferansa; Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, Alanya Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Elif Gizem, Bahreyn Üniversitesi’nden Prof. Dr. İslam El Ghonaimy (Konferans Uluslararası Koordinatörü), TMMOB Mimarlar Odası Antalya Şubesi Alanya Temsilcisi Gülderen Toprak, Doğu Afrika Uluslararası Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. José Manuel Pagés Madrigal (Konferans Başkan Yardımcısı) yanı sıra birçok bilim insanı katıldı. Konferansın seçkin konuşmacıları, mimarlık ve kentsel tasarımın çeşitli yönlerine dair çığır açan araştırmaları konferans katılımcılarına iletti.

Hindistan Cept Üniversitesi’nden Prof. Kulbhushan Jain, "Mimarlıkta Soyutun İfadesi" başlıklı konuşmasında, kültürel ve duygusal unsurların mimari tasarıma entegrasyonunun önemini vurguladı. Birmingham City Üniversitesi’nden Prof. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri, "Toplum Odaklı Girişimlerle Şehirlerin Yeniden Canlandırılması" başlıklı sunumunda, sürdürülebilir ve topluluk odaklı kentsel yenileme projelerinin önemini ve bu alandaki başarılı uygulamaları katılımcılarla paylaştı. İran Keivani Architects’ten Dr. Nima Keivani, çağdaş mimari trendler ve bunların toplumsal etkileri üzerine kapsamlı bir değerlendirme sundu. Keivani, modern mimarinin toplumsal yapılar üzerindeki etkilerini ele aldı. Coventry Üniversitesi’nden Prof. Dr. Susanne Charlesworth, mimarlığın sürdürülebilirlik ve kentsel dayanıklılığı teşvik etmedeki rolünü detaylandırarak, bu konuların gelecekteki şehir planlamasında nasıl daha etkin hale gelebileceğini tartıştı. Hindistan Anant Ulusal Üniversitesi’nden Prof. Dr. Snehal Nagarsheth, Malezya Tunku Abdul Rahman Üniversitesi’nden Doç. Dr. Bernard L H Saw ve Girne Amerikan Üniversitesi’nden Prof. Dr. Shahin Keynoush da, mimari ve tasarım konusundaki çeşitli perspektiflerini ve yenilikçi yaklaşımlarını katılımcılarla paylaştı. Konferans, mimarlık alanında yenilikçi fikirlerin ve sürdürülebilir uygulamaların tartışıldığı önemli bir platform sağladı. Uzmanlar, mimarlığın gelecekteki yönelimleri hakkında değerli bilgiler sunarak, katılımcılara ilham verdi.

Kentsel tasarıma farklı bakış

Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Mimarlık ve Şehircilikte Güncel Konular Konferansı’na ilişkin görüşlerini dile aktardı. Dünyanın saygın üniversitelerinden pek çok değerli bilim insanını üniversitede ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Prof. Dr. Güner, "Bu önemli etkinlik, dünyanın dört bir yanından gelen bilim insanlarını bir araya getirerek mimarlık ve kentsel tasarım alanındaki güncel konuları ele almamıza imkan sağladı. Katılımcıların, çığır açan araştırmaları ve yenilikçi yaklaşımları ile konferansa renk katması, etkinliğin değerini bir kat daha artırdı. Özellikle, uzman konuşmacıların sunumlarıyla mimarlık ve kentsel tasarımın farklı yönlerine dair kapsamlı bir bakış açısı elde edildi. Bu konferans, Alanya’mızın tanıtımına çok büyük katkılar sağladı. Kültürel ve duygusal unsurların mimari tasarıma entegrasyonu, toplum odaklı kentsel yenileme projeleri, çağdaş mimari trendlerin toplumsal etkilere olan yansımaları gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı. Bu etkinliğin başarılı bir şekilde gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ayrıca, konferansa katılan tüm bilim insanlarına ve paydaşlara da çok teşekkür ederim" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yünsa 2023 Yılı İçin 237 Milyon Tl Kâr Payı Dağıtma Kararı AldıÖnceki Haber

Yünsa 2023 Yılı İçin 237 Milyon Tl Kâr P...

Zeytinyağı fabrikasında yangınSonraki Haber

Zeytinyağı fabrikasında yangın

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar