Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlilik ve doğum desteklerinin artırılacağını ve aile odaklı yeni politikaların uygulanacağını duyurdu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen Aile ve Kültür-Sanat Sempozyumu’nda önemli açıklamalarda bulundu.
Erdoğan, aile kurumunu güçlendirmeye yönelik yeni adımların atılacağını belirterek 2025 yılının “Aile Yılı” ilan edildiğini duyurdu.
Ayrıca evlilik ve çocuk sahibi olmayı destekleyen uygulamaların kapsamının genişletileceğini söyledi.
Erdoğan, aileyi toplumun temel yapı taşı olarak gördüklerini belirterek “Aileye baktığımızda milleti görürüz. Bireyi güçlendirmeden aileyi, aileyi güçlendirmeden milleti yaşatamazsınız.” ifadelerini kullandı.
Kültür ve sanatın da toplumun değerlerini yansıtan alanlar olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin bu konuda güçlü bir birikime sahip olduğunu vurguladı.
Konuşmasında Türkiye’nin nüfus artış hızına da değinen Erdoğan, TÜİK verilerine göre doğurganlık hızının 1,48’e gerilediğini hatırlatarak bunun “ciddi bir tehlike” olduğunu ifade etti.
Şehirleşme, bireyselleşme ve değişen yaşam koşullarının aile yapısını etkilediğini belirten Erdoğan, “Kadınların çocuk yetiştirme konusunda gerekli desteği alamadığını görüyoruz.
Tüm babalara eşlerine daha fazla destek olmaları çağrısında bulunuyorum.” dedi.
Aile yapısının güçlendirilmesi amacıyla Aile ve Gençlik Fonu’nun uygulamaya alındığını, doğum yardımlarının artırıldığını ve önümüzdeki 10 yılın “Aile ve Nüfus 10 Yılı” olarak ilan edildiğini açıkladı.
20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ne de değinen Erdoğan, çocukların dijital dünyada karşılaştıkları risklere dikkat çekerek siber zorbalık gibi tehditlere karşı kapsamlı bir yol haritası hazırladıklarını söyledi.
Dijital dönüşüm sürecinde çocukların korunmasının öncelik olduğunu belirterek tüm çocukların Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutladı.
Yorum Yazın