19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5949
EURO34.8651
ALTIN2496.5

Vezneciler kedisine köpek saldırtarak öldürdüğü iddia edilen şahıs hakkında suç duyurusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vezneciler kedisine köpek saldırtarak öldürdüğü iddia edilen şahıs hakkında suç duyurusu
Abone ol
İSTANBUL'DA VEZNECİLER METRO DURAĞI’NIN SEMBOLÜ HALİNE GELEN “PATATES” İSİMLİ KEDİYE PİTBULL CİNSİ KÖPEK SALDIRTARAK ÖLMESİNE NEDEN OLAN ŞAHIS HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU. SUÇ DUYURUSUNDA; ŞAHSIN KÖPEĞE, METRO İSTASYONU İÇİNDE BULUNAN KEDİYİ İŞARET EDEREK KOMUT VERDİĞİ VE ÜSTÜNE SALDIRTTIĞI AKTARILDI. ÖTE YANDAN TESPİT EDİLEN KÖPEK SAHİBİNİN YAŞININ 18’DEN KÜÇÜK OLDUĞU VE EMNİYET İFADESİNİN ARDINDAN SERBEST BIRAKILDIĞI ÖĞRENİLDİ.

İstanbul’da Vezneciler Metro Durağı’nın sembolü haline gelen “Patates” isimli kediye pitbull cinsi köpek saldırtarak ölmesine neden olan şahıs hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunda; şahsın köpeğe, metro istasyonu içinde bulunan kediyi işaret ederek komut verdiği ve üstüne saldırttığı aktarıldı. Öte yandan tespit edilen köpek sahibinin yaşının 18’den küçük olduğu ve emniyet ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.



İstanbul’daki Vezneciler Metro İstasyonu’nun sembolü haline gelen “Patates” isimli kediye 19 Kasım’da pitbull cinsi köpek saldırmıştı. Saldırının ardından tedavi altına alınan kedi telef olmuştu. Olaya ilişkin avukat Enise Nur Bozatlı tarafından suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusu dilekçesinde şüphelinin kimliğinin savcılık tarafından tespit edilmesi talep edilirken, 19 Kasım günü yaşanan olay anlatıldı. Dilekçede, Fatih ilçesine bağlı Vezneciler semtinde bulunan metro istasyonuna şüphelinin pitbull cinsi olduğu tahmin edilen bir köpekle giriş yaptığı aktarıldı. Dilekçenin devamında “Şüpheli köpeğe metro istasyonu içinde bulunan kediyi işaret etmiş, komut vermiş ve üstüne saldırtmak suretiyle kedinin ağır yaralanmasına sebep olmuştur. Ağır yaralı kedi sabah saatlerinde güvenlik görevlileri tarafından bulunmuş ve yine güvenlik görevlilerinin arayıp talep etmesi sonrası Fatih Belediyesi tarafından teslim alınarak Yedikule Hayvan Barınağı’nda tedavi altına alınmıştır” ifadeleri kullanıldı. Dilekçede güvenlik görevlilerinin kamera kayıtlarını incelediği de açıklanarak şüphelinin yüzünün açık bir şekilde kameraya yansıdığı aktarıldı.



Kediye İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hayvan Hakları Kulübü tarafından sahip çıkıldığı ve kedinin özel bir klinikte tedavi gördüğü kaydedildi. Öte yandan metro durağının simgesi haline gelen “Patates” tedavisi devam ederken, solunum apnesi sonucu telef oldu.



Dilekçede zanlının canavarca hisle hareket ederek kediye zarar verme kastının olduğu açıklandı. Bu gibi canavarca hislere sahip olan insanın toplum için tehlike arz ettiği de dilekçede belirtildi. Suç duyurusunda şüphelinin tespit edilip “Hayvanları Koruma Kanunu” gereği cezalandırılması talep edildi.


Öte yandan şikayetin ardından tespit edilen 18 yaşından küçük suça sürüklenen çocuğun (SSÇ) emniyette verdiği ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çorlu Cezaevinde yangın tatbikatıÖnceki Haber

Çorlu Cezaevinde yangın tatbikatı

Antalya’da bir kişi tartıştığı annesini bıçaklayarak öldürdüSonraki Haber

Antalya’da bir kişi tartıştığı annesini...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar