İçişleri Bakanlığı, 8 farklı ülkede yakalanan 29’u kırmızı bültenle, 47’si ulusal seviyede aranan toplam 76 suçlunun Türkiye’ye iade edildiğini açıkladı.
İçişleri Bakanlığı, yurt dışında yakalanan ve haklarında arama kararı bulunan toplam 76 kişinin Türkiye’ye iade edildiğini açıkladı.
İade edilen kişilerden 29’unun kırmızı bültenle uluslararası seviyede, 47’sinin ise ulusal seviyede arandığı bildirildi.
İçişleri Bakanlığı açıklamasına göre çalışmalar, Adalet Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İnterpol-Europol Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütüldü.
Aranan şahısların yakalanması ve Türkiye’ye iadelerine yönelik çalışmalara EGM Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlıkları ile Siber Suçlarla Mücadele, Asayiş ve Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlıkları katıldı.
Yurt dışına kaçan ve haklarında arama kararı bulunan kişilerin izlerinin sürülmesi kapsamında ilgili ülkelerin kolluk birimleriyle iş birliği yapıldı.
Yapılan çalışmalar sonucunda Gürcistan’da 61, Yunanistan’da 4, Almanya’da 4, Fransa’da 2 ve ABD’de 2 kişi yakalandı. Birleşik Krallık, Sırbistan ve Azerbaycan’da ise birer kişinin yakalanarak Türkiye’ye iadesinin sağlandığı belirtildi.
Böylece 8 farklı ülkede yakalanan toplam 76 kişinin Türkiye’ye getirildiği açıklandı.
Bakanlığın açıklamasında, Türkiye’ye iade edilen kişilerden 29’unun kırmızı bültenle uluslararası seviyede arandığı belirtildi.
Kırmızı bültenle arananlar şu şekilde sıralandı: H.Ö., M.Ü., M.A.Ç., U.A., V.H., Y.B., D.T., A.K., M.E.D., E.K., H.S., B.Ö., H.Ö., Ö.Ö., M.C., D.T., S.H., E.S.I., F.Ş.Ç., D.A.Ş., F.D., A.Y.Ö., A.D., B.A., E.A., B.S., A.P., S.E. ve B.E.
Ulusal seviyede aranan 47 kişi ise şöyle açıklandı:
R.İ., R.Ö., U.T., M.R., G.K., Y.D., A.M., M.T., E.K., C.T., M.K., M.Ş., S.K., M.G., K.A., E.K., M.Ü., M.K., F.E.A., F.U., M.C.A., S.Y., S.Ö., M.Ö., F.C.B., H.D., M.E., K.A.İ., H.Y., D.Z., M.D.Ş., U.S.Ç., Ü.A., A.C., M.O.Ö., M.B., G.S., E.A., U.K., M.Y., C.Ö., A.D., G.K., E.İ., E.İ., M.Ö. ve M.U.
İçişleri Bakanlığı açıklamasında, operasyon ve iade çalışmalarında görev alan polisler, başkanlıklar ve daire başkanlıkları tebrik edilirken, çalışmalara katkı sağlayan Adalet Bakanlığı görevlilerine de teşekkür edildi.
Yorum Yazın