30 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.3848
EURO34.6932
ALTIN2399.0

Vali Oduncu, güneş enerjisiyle çalışan otomobili inceledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Oduncu, güneş enerjisiyle çalışan otomobili inceledi
Abone ol
OSMANİYE Valisi Mehmet Oduncu, Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin hazırladığı güneş enerjisiyle çalışan otomobili inceledi.
OSMANİYE Valisi Mehmet Oduncu, Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin hazırladığı güneş enerjisiyle çalışan otomobili inceledi. 


OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca’dan bilgi alan Vali Oduncu, üniversitenin 2007 yılında kurulmuş olmasına rağmen güzel çalışmalara ve projelere imza attığını söyledi.


Osmaniye’nin il olmasından bu yana pek çok alanda hızlı bir gelişme gösterdiğini belirten Vali Oduncu, “Bunda önemli faktörlerden birisi Organize Sanayi Bölgesi ve yatırımlarımız diğeri de üniversitemiz. Üniversitemiz pek çok alanda güzel çalışmalar yapma gayreti içerisinde. Yeni kurulan üniversite olduğu için bazı sıkıntıları var. 2007 yılında kurulmuş olmasına rağmen güzel çalışmalara projelere imza atmış bir üniversitemiz.” dedi.


OSMANİYE’MİZ ADINA GURUR VERİCİ
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), tarafından düzenlenecek olan ve sadece güneş enerjisi ile çalışan arabaların yarışacağı üniversiteler arası ‘Formula G’ yarışına katılacak aracı inceleyen Vali Oduncu şöyle dedi: “Üniversitemizde, öğrencilerimiz ve öğretim görevlisi arkadaşlarımız, müşterek yaptıkları çalışma sonucunda, güneş enerjisi ile çalışabilen bir araç imalatında bulundular. Bu arkadaşlarımızın, kısıtlı imkânlar içinde, böylesine güzel ve başarılı bir çalışma yapmaları, ulusal düzeyde yapılacak olan yarışmalara katılmaları Osmaniye’miz adına gurur verici bir çalışma. İnşallah bu tür çalışmaların arkası gelecektir” dedi.


OSB’DEKİ ENERJİ KULLANIMI 6 YILDA KAT ARTTI
Yenilenebilir enerji konusunda çeşitli çalışmaların olduğunu belirten Vali Oduncu, “Yenilenebilir enerji kömür, petrol, maden gibi enerji kaynakları sınırlıdır. Yani kullanıldıkça azalır. Fakat rüzgâr ve güneş enerjisi gibi enerjiler ise ne kadar kullanılırsa kullanılsın bunun azalması yoktur. Dolayısıyla yenilenebilir enerji azalmayan enerji, sürekli kullanılabilen bir enerjidir. Türkiye’de ve dünyada bu konuda yapılan çok çeşitli çalışmalar var. Ülkemiz güneş enerjisi bakımından ve yine ilimiz rüzgar enerjisi bakımından oldukça şanslı bir il. Güzel bir potansiyel ve imkan var. Bu konuda yatırım yapmak isteyen sanayicilerimiz yatırımcılarımız var. OSB’nin son altı yılda kullandığı elektrik miktarı 27 kat artmış. Elektrik tüketimi oldukça artmış ve elektriğe ödediğimiz çok büyük para var. Bunları biz güneş veya rüzgar enerji santralleri yoluyla bu masraflarımızı azaltabilir ve bu şekilde sorunsuz enerji kaynaklarını devreye alabilirsek Türkiye ve Osmaniye açısından çok ciddi bir enerji potansiyel ucuz bir şekilde değerlendirilmiş olacak. Üniversitemizde bugün bunun örneklerini burada sergiliyor. Yakın zamanda Osmaniye’mizi layık olduğu yere getirme noktasında hep beraber başarılı oluruz, bunun gayretindeyiz.” dedi. 


Vali Oduncu, daha sonra araca binip, projede emeği geçen ekiple birlikte fotoğraf çektirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar