17 Haziran, 2024, Pazartesi
DOLAR32.8148
EURO35.237
ALTIN2460.1
Yusuf Cinkara Otomotiv

Türkiye ile Malta arasında sağlık turizmi alanında işbirliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye ile Malta arasında sağlık turizmi alanında işbirliği
Abone ol
Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Sağlık Sektöründe Yer Alan Türk şirketleriyle Birlikte Malta Cumhuriyeti’ni Ziyaret Edere Ikili Anlaşmalar Yapacaklarını Söyledi.

Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, sağlık sektöründe yer alan Türk şirketleriyle birlikte Malta Cumhuriyeti’ni ziyaret edere ikili anlaşmalar yapacaklarını söyledi.

Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut ve beraberindeki heyet, Malta Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dr. Theresa Cutajar’ı makamında ziyaret etti.

Burada konuşan Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu (ASATUF) kuruluşunu tanıtarak sağlık turizmi alanında Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında iş birliği yapmak istediklerini söyledi. Malta Cumhuriyeti’nin bu alanda iş birliği yapabilecekleri ülkelerin başında geldiğini aktaran Karabulut, “Türkiye, sağlık turizmi alanında son yıllarda sağlık turizmindeki marka değerini en üst seviyeye yükseltmiştir. Ülkemizde anlaşma yapmış olduğumuz termal otellerle ve hastanelerle Malta Cumhuriyeti ile sağlık turizmi alanında iş birliği yapmak istiyoruz. Alternatif tıp alanında özellikle yapmış olduğumuz çalışmalarla ilgili olarak şifalı bitkilerin de tanıtımını yapmak istiyoruz. Ayrıca yaşlı turistlerin bakımı ve rehabilitasyonu amacıyla klinik konukevleri, geriatrik tedavi merkezleri ile ülkemize gelecek yaşlı turistlere hizmet vermeyi düşünüyoruz. Bu amaç Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu, 2024 yılında sağlık turizmine katkı sağlamak amacıyla, Türkiye Cumhuriyetinin de destek ve katkılarıyla, Malta Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği işbirliği ile sağlık turizmi alanında online ve fiziki olarak iş forumu ve konferansları yapmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Sağlık sektöründe yer alan Türk şirketleriyle birlikte Malta Cumhuriyeti’ne kalabalık bir heyetle ziyaret gerçekleştirip ikili anlaşmalar yapacaklarını da anlatan Karabulut, “Türkiye ve Malta Cumhuriyeti arasındaki İş birliğinin daha da güçlenmesi gerekir. Sizleri ve değerleri diplomatlarınızı en kısa zamanda ASATUF Genel Merkezi’nde görmekten mutluluk duyacağız” dedi.

Malta Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dr. Theresa Cutajar ise Türkiye ile Malta arasında bir çok alanda yakın bir işbirliğinin mevcut olduğunu belirterek, “Sağlık alanında da Türkiye ile iş birliğini geliştirmek ve güçlendirmek isteriz. Bu amaçla Malta Cumhuriyeti ile ASATUF arasında karşılıklı 5’er kişilik komisyon kurulup, heyetler arasında ikili görüşmelerin başlaması önemlidir. Yaşlı hastaların Türkiye’de bakım ve rehabilitasyonu da çok önemli bir konudur. Bu konuda da iki tarafın komisyonları arasında gerekli çalışmaların yapılması önemlidir. Alternatif Tıp konusunda da aynı şekilde iş birliğimizi geliştirmek isteriz. Bu amaçla Malta Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği olarak en kısa zamanda ASATUF Genel Merkezine bir ziyaret gerçekleştirmek istiyoruz" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Alanya Belediyesi üniversite öğrencilerini Açık Hava Sinemasında buluşturduÖnceki Haber

Alanya Belediyesi üniversite öğrencileri...

Erzincanda eğitim öğretim faaliyetleri üzerine istişarelerde bulunduSonraki Haber

Erzincanda eğitim öğretim faaliyetleri ü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar