30 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.3863
EURO34.69
ALTIN2408.7

Türk Yıldızları Osmaniye semalarında uçacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Yıldızları Osmaniye semalarında uçacak
Abone ol
TÜRK Hava Kuvvetleri bünyesinde görev yapan ‘Türk Yıldızları Akrobasi Gösteri Grubu’ Osmaniye semalarında gösteri yapacak.
TÜRK Hava Kuvvetleri bünyesinde görev yapan ‘Türk Yıldızları Akrobasi Gösteri Grubu’ Osmaniye semalarında gösteri yapacak.


Yapılması planlanan gösteri ile ilgili toplantı Vali Mehmet Oduncu başkanlığında Valilik Rahime Hatun Toplantı Salonunda yapıldı.


BU ŞANSIN KARŞILIĞINI DA ŞEHİR OLARAK VEREBİLMELİYİZ
Türk Yıldızları Akrobasi Gösteri Grubu’nun zaman zaman farklı yerlerde düzenlenen etkinliklerdeki gösterilerinin gururla izlendiğini belirten Vali Mehmet Oduncu, “Türk Yıldızları Akrobasi Gösteri Grubu’nun geçen 7 Ocak tarihinde Osmaniye’mizin kurtuluş gününde de yer almasını arzu etmiştik. Bununla ilgili bir müracaatımız olmuştu fakat o tarih hava kuvvetlerimiz tarafından uygun görülmediği için maalesef böyle bir etkinliği gerçekleştiremedik. Şu anda Bahçe İlçemizin kurtuluş günü olan 6 Temmuz için yapılan talep diğer yapılan 140 talep arasında kabul gören taleplerden bir tanesi de Bahçe ilçemiz oldu. Ancak yapılan görüşmelerde Bahçe ilçemizin coğrafi açıdan uçuşun riskli olduğu, dolayısıyla bu gösterinin orada yapılmasının mümkün olmayacağı, bunun bir yerde ve daha geniş bir katılımla yapılmasını arzu ettiklerini ifade edildi. Karara bağlanması gereken konu şudur; 6 Tamumuz tarihinde Osmaniye’deki yerli halkımızın yaylada olduğu bir tarih, diğer taraftan Ramazan ayı. Dolayısıyla böylesine güzel bir şans ilimizde icra edilecekse bunun karşılığını da şehir olarak verebilmeliyiz. Burada onun için toplanmış bulunuyoruz. Ve sonuç itibariyle en doğrusu ne ise hem tarih hem de yer olarak bu işin uzmanı olan arkadaşlarımızla görüşüp değerlendirip sonuca bağlayalım istedik.” Dedi.


SOMA ACISI OSMANİYE SEMALARINDAN PAYLAŞILACAK
Osmaniye’de bulunmaktan çok büyük mutluluk duyduklarını belirten Türk Yıldızları Akrobasi Gösteri Grubu Komutanı Hava Pilot Yarbay “Osmaniye gösterisini özellikle Kasım ayında düşünmeye başlamıştık. Çünkü daha önce Osmaniye’de hiç gösteri yapmadık. Bizim için burasıda oldukça önemli. Çünkü Türkiye’nin her tarafında gösteri yapabilmek, her ilimizdeki halkımızla bir araya gelip bir şeyler paylaşabilmek bizim için son derece önemli. Türk askerinin Türk halkıyla beraber bir platformda beraber bir şeyler yapabilmesi ve Türk Bayrağını göklerde dalgalandırabilmesi gururunu yaşamak mutlu edecek bizleri. Bizim uçaklarımızın kuyruklarında Türk Bayrakları figürleri var, bütün her tarafı kırmızı beyaz. Biz Osmaniye Halkıyla beraber burada Türkiye’de ve Dünyada şuandaki son zorlu konjektörde bir mesaj verebilmeyi düşünüyoruz. Osmaniye semalarından Soma’ya da büyük üzüntülerimizi bildirmeyi istiyoruz. Osmaniye halkıyla Osmaniye semalarından Soma acısını paylaştığımızı, acılarını paylaşmayı umuyoruz.” Dedi.


Garnizon Komutanı Muhabere Kurmay Albay Ersin Kaya, Belediye Başkan Vekili Sehavet Aslankurt, Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir, Bahçe Kaymakamı Oktay Çağatay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdür Vekili Mustafa Erol, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, Türk Hava Kurumu Osmaniye Şube Başkanı Uğur Poyraz ve Türk Yıldızları Akrobasi Gösteri Grubu temsilcilerinin katıldığı toplantı sonunda, gösteri ile ilgili tarih ve yerin daha sonra bildirileceği belirtildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar