02 Mayıs, 2024, Perşembe
DOLAR32.2246
EURO34.6591
ALTIN2409.9

TBMM Başkanı, “Gücünden Çekinilen Bir Türkiye Olmak Mecburiyetindeyiz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TBMM Başkanı, “Gücünden Çekinilen Bir Türkiye Olmak Mecburiyetindeyiz”
Abone ol
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Mardin'de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Mardin'de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Kurtulmuş, yaptığı konuşmada, bölgedeki gerilimler ve çatışmaların bölgeyi fevkalade hassas hale getirdiğini belirtti.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırgan tutumlarını eleştiren Kurtulmuş, Türkiye'nin Gazze halkının yanında yer aldığını ve insani yardımları götürmek için çaba sarf ettiğini vurguladı.

Ortadoğu'nun barışın anahtarı olduğunu ve bu barışın sağlanmasıyla dünya çapında barışın mümkün olacağını ifade etti.

Kurtulmuş, Türkiye'nin güçlü bir Türkiye olması gerektiğini ve bu amaçla birlik ve beraberlik içinde hareket etmenin önemine değindi.

Terör örgütlerine ve Türkiye'nin düşmanlarına fırsat verilmemesi gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, Mardin'in potansiyelini ve önemini vurgulayarak, şehrin Türkiye'nin gözbebeği haline getirilmesi gerektiğini söyledi.

Üniversiteden havaalanına kadar birçok alanda yatırım yapılması gerektiğini belirten Kurtulmuş, devletin Mardin'e destek olacağını ve hedeflere birlikte yürüyeceklerini dile getirdi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, "Gücünden çekinilen bir Türkiye olmak mecburiyetindeyiz yoksa diğer bazı başka ülkelerin karşılaştığı gibi oradan oraya savrulma ihtimali çeşit çeşit yeni tehditlerle muhatap olma ihtimali mevcuttur.

Bunun için diyoruz ki hep beraber Türkiye’de 85 milyon olarak ortak hedeflerimize yönelik Türkiye’yi her alanda güçlü ve büyük Türkiye yapabilmek için el ele verelim.

Aramızdaki farklılıklarımızı ülkemizin güçlülüğü olarak kabul edip Türkiye’yi dünyada layık olduğu yere süratle ulaştıralım. Bunun için başta bölgede var olan halkın ve bölge halklarının düşmanları olan terör örgütlerine,

milletimize birbirimize esenliğimize kasteden yerli ve yabancı kimseye fırsat vermeyelim.

Bunun yolu birlikten ve beraberlikten kardeşlikten geçiyor.

İşte Mardin bunun en güzel örneğidir. Ekonomisi güçlü, toplumsal yapısı güçlü, barışı ve kardeşliği güçlü, üniversitesi, sanayisi,

yatırımcısı gençlerin eğitim alanındaki varlığı ve kabiliyetleri güçlü velhasıl hangi alana el atarsanız atın Türkiye’nin bütün diğer devletlerle yarışabilecek bir ülkedir.

Mardin’in de bütün diğer şehirlerle yarışabileceği bir güce ulaşması temel hedefimiz olmalıdır. Bunun yolu tek tek 81 ilimizin kendi öncelikleri adımları atmasıdır. Mardin'in büyük potansiyelleri olan bir il olduğunu siz daha iyi biliyorsunuz.

Mardin'in heba edeceği vakti yoktur, ihmal edeceği bir tek günü yoktur. Bunun için hepsini bir araya getirerek bu anlamda bu güzel şehri yeniden Türkiye’nin gözbebeği bir şehri haline getirmemiz gerekiyor.

Üniversitesinden havaalanına ve bu anlamda yatırım yapan arkadaşlar buradalar. Mardin'i bir başkası gelip ayağa kaldıracak değil.

Devlet olarak bizim size yapacağımız ve sizin yapmak istediğiniz alanların önünü açıp size omuz vermek, güç vermek ve hep beraber hedeflerimize yürümektir" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karnaval Komitesi Başkanı Bozkurt: Karnaval 5 milyar TLnin üzerinde ekonomik değere ulaşacakÖnceki Haber

Karnaval Komitesi Başkanı Bozkurt: Karna...

Millî Mücadelede Türk Ocaklarının katkısıSonraki Haber

Millî Mücadelede Türk Ocaklarının katkıs...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar