160x600
20 November, 2025, Thursday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Tarım ekiplerinden 13 ilçede gıda denetimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım ekiplerinden 13 ilçede gıda denetimi
Abone ol
Tarım Ekiplerinden 13 Ilçede Gıda Denetimi

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin Bakanlık talimatları çerçevesinde yılbaşı öncesi gıda denetimler arttırıldı. Gece mesaisi yapan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetim ekipleri 13 ilçede denetim gerçekleştirdi.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde görev yapan gıda kontrol görevlileri, Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde tüketimde artış gözlenen gıda maddelerinde kontrolü ve güvenirliliği sağlamak için denetim gerçekleştirdi. Özellikle üretimi ve tüketimi artan alkollü ve alkolsüz içecekler, kuruyemiş, şekerleme, pastacılık ürünleri, et ürünleri gibi gıda sektörlerinde faaliyet gösteren gıda işletmelerinde denetimler yoğunlaştırıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammed Sevinç, “Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatları ile dönemler halinde farklı ürün guruplarına yönelik denetimlerimizi hem arttırdık, hem de mesai mefhumu gözetmeksizin yaptık. Tüm gayemiz vatandaşlarımızın sağlığını korumak, güvenilir gıda arzını sağlamaktır. Halkımızın daha çok alışveriş yaptığı gıda satış yerlerine, üretim yerlerine ekiplerimizle birlikte denetimleri yapıyoruz. Bakanlığımızın yoğun çabasına biz de ilimizdeki denetimlerimizle katkı koymaya çalışıyoruz. Muğla’da 2023 yılı içinde şimdiye kadar25 bin 842 gıda, 310 yem denetimi yaptık. Toplamda 386 işletmeye idari yaptırım uyguladık. Olumsuz durumla karşılaşan tüketicilerin, Alo 174 Gıda Hattı’na veya "0501 174 0 174" numaralı telefona ihbarda bulunmalarını istiyoruz” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbulda özel halk otobüsleri için elektrikli otobüslere dönüşüm mesajı Önceki Haber

İstanbulda özel halk otobüsleri için ele...

Başkan Sandal: “Dijital arşiv daha hızlı daha güvenli” Sonraki Haber

Başkan Sandal: “Dijital arşiv daha hızlı...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar