160x600
05 Temmuz, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Sungurludan Erasmus projesi için Budapeşteye gittiler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sungurludan Erasmus projesi için Budapeşteye gittiler
Abone ol
ÇORUM'UN SUNGURLU İLÇESİ'NDEN İLKOKULU MÜDÜRÜ VE SINIF ÖĞRETMENİ ERASMUS+PROJESİ KAPSAMINDA GÖZLEM İÇİN BUDAPEŞTE'YE GİTTİ.

Çorum’un Sungurlu ilçesinden Sunguroğlu İlkokulu Müdürü Fikret Gündoğdu ve sınıf öğretmeni Sedat Abanuzoğlu, Erasmus+Projesi çerçevesinde Budapeşte’ye gitti.


Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Erasmus+Okul eğitimi alanında akreditasyonuna sahip olduğu (KA121SCH) “20221TR01KA121SCH000064115” proje numaralı özel eğitim alanında yürütülen Personel Hareketliliği Projesi’nde konsorsiyum üyesi olan Sunguroğlu İlkokulu Müdürü Fikret Gündoğdu ve sınıf öğretmeni Sedat Abanuzoğlu, işbaşı gözlemi için Budapeşte’ye gitti. Çorum’dan 14 öğretmenin katıldığı projede öğretmenler, Budapeşte’de "Kobanyai Komplex Special Kindergarten, Elementary School, Special Vocational Secondary School" eğitim kurumunda işbaşı gözlem yaptılar. Öğretmenler, mesleki yeterliliklerini geliştirmek ve becerilerini artırmak amacıyla gerçekleştirilen proje faaliyetleri çerçevesinde Budapeşte’de bu alanda çalışma yapan ortak kurumları ziyaret ederek, ortak okullarda gerçekleştirilen faaliyetlere katıldı.


İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, öğretmenlerin Avrupa’da bulunan okulları ziyaret ederek elde ettiği deneyimlerin mesleki gelişimlerinde önemli bir yeri olduğunu ve bu mesleki gelişimin eğitim-öğretim sürecine yansımasının ilzde var olan eğitim kalitesinin gelişmesine katkı sağlayacağı ifade edildi. Öğretmenler işbaşı gözlem yaptığı bu okulda özel eğitim alanında yapılan iyi uygulamalar ile yöntem ve teknikler konusunda bilgiler edindi. Programın son günü ev sahibi eğitim kurumu Kobanyai Komplex Special Kindergarten, Elementary School, Special Vocational Secondary Okulu Müdürü Joost Westerik, Macaristan eğitim sistemi ve özel eğitim uygulamaları konusunda bilgiler verildi. Bir hafta süren işbaşı gözlem faaliyet programı. ev sahibi okulun müdürü Joost Westerik tarafından katılımcılara Europass hareketlilik belgelerinin verilmesiyle sona erdi.


Proje faaliyetine katılan öğretmenlerin yeterliliklerinin geliştirilmesi, bilgi ve tecrübe aktarımı ile pratik beceriler edinmeleri, farklı bir kurumun deneyim/iyi uygulamalarını tecrübe edebilmeleri ve yurt dışında mesleki gelişim fırsatları sunuldu. Öğretmenler, işbaşı gözlem faaliyeti sayesinde Avrupa’daki eğitim kurumlarında bu konu üzerine yapılan çalışmaları yakından izleme şansı buldu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sağlık Kentte son 212 daire sahiplerini bulduÖnceki Haber

Sağlık Kentte son 212 daire sahiplerini...

Mersin’de 10 katlı apartmandaki daireden 3 kamyon çöp çıktıSonraki Haber

Mersin’de 10 katlı apartmandaki daireden...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar