160x600
27 Haziran, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Şırnakta Temmuz ayında karla mücadele devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şırnakta Temmuz ayında karla mücadele devam ediyor
Abone ol
ŞIRNAK’IN BEYTÜŞŞEBAP İLÇESİNDE KARLA MÜCADELE YAZ AYLARINDA DA DEVAM EDİYOR. 3 BİN RAKIMLI ASKERİ ÜS BÖLGE YOLLARI KARDAN TEMİZLENİYOR.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde karla mücadele yaz aylarında da devam ediyor. 3 bin rakımlı askeri üs bölgesinin yolları kardan temizleniyor.


Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki yüksek rakımlı Kato, Kerkür, Marinus, Faraşin gibi bölgelerde yaz kış vatan nöbeti tutan güvenlik güçleri için Beytüşşebap Kaymakamlığına bağlı ilçe Özel İdare ve Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. İlçe Kaymakamı Hasan Uğuz’un talimatlarıyla askeri üs bölge yollarında biriken kar kütleleri temizleniyor. Yaz mevsiminin ortasında kar kalınlığının yer yer 1 metreyi geçtiği bölgelerde dozer ve kepçelerle yollar açılıyor. Öte yandan bölge teröristlerden temizlenince ilk defa göçerler gidemedikleri yaylalara gitsin diye kapalı yollar açılıyor. Göçerler, hayvanlarını 4 ay boyunca Kato Dağı eteklerinde beslemek için ekiplerin açtığı yollar sayesinde karlı dağları aşıp yaylalara çıkıyor. Beytüşşebap kaymakamlığı resmi sayfasından yapılan paylaşımda, "Kato, Kerkür ve Acar üs bölge yollarında çalışmalar devam ediyor. Ekiplerin karla mücadelesi devam edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cerotoni gelatolarının üstün lezzeti tescillendiÖnceki Haber

Cerotoni gelatolarının üstün lezzeti tes...

Elazığda sahte para operasyonu: 1 gözaltıSonraki Haber

Elazığda sahte para operasyonu: 1 gözalt...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar