29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3718
EURO34.9866
ALTIN2325.7

Şırnaka yerleşen depremzedelere psikososyal destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şırnaka yerleşen depremzedelere psikososyal destek
Abone ol
KAHRAMANMARAŞ'TA GERÇEKLEŞEREK 11 İLDE ETKİLİ OLAN 7,7 VE 7,6 BÜYÜKLÜKLERİNDEKİ DEPREMLERİN ARDINDAN ŞIRNAK’A YERLEŞEN DEPREMZEDE ÖĞRENCİLER İÇİN PSİKOSOSYAL DESTEK HİZMETLERİ BAŞLATILDI.

Şırnak’ta depremzede öğrenciler için psikososyal destek çalışmaları başlatıldı.


Kahramanmaraş’ta gerçekleşerek 11 ilde etkili olan 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından Şırnak’a yerleşen depremzede öğrenciler için psikososyal destek hizmetleri başlatıldı.


Şırnak’ta depremzede çocuklara verilen eğitimle yaşadıkları travma atlatılmaya çalışılıyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden Şırnak’a gelen öğrenciler, çeşitli okullarda eğitim görüyor. Öğretmenler tarafından çocuklara çeşitli etkinlikler yapılarak, eğitim almalarının yanı sıra depremin meydana getirdiği travmayı atlatmaları hedefleniyor.


Öğrencileri Şırnak Rehberlik ve Araştırma Merkezinde ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mirza Tetik, ülkede yıkıcı bir felaket yaşandığını hatırlatarak, el ele vererek bu felaketten Türkiye’nin çok kısa sürede toparlanacağını ifade etti. Şu anda Şırnak’ta bin 256 öğrencinin kayıt altına alındığını belirten Tetik, "İl genelinde gelen depremzede vatandaşlarımız 22 bin 500’ü geçti. Bin 256 öğrencimize tüm ilçelerimizde psikososyal desteği veriliyor. Sınıflarımız da öğrencilerimiz için yerler açıldı" dedi.


Gelen bütün vatandaşları adreslerine göre tüm okullara bölüştürdüklerini aktaran Tetik, "Şu anda her okulun en az 10-15 tane ailesi var. Bu ailelere her gün gidiliyor ve ihtiyaçlar tespit ediliyor. Tespit edilen ihtiyaçları Sosyal ve Yardımlaşma Vakfına gönderiyoruz. Vakıf tarafından bütün ihtiyaçlar karşılanıyor. Karşılanmayan ihtiyaç varsa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ayrıca karşılıyoruz. Şu anda Milli Eğitim Bakanlığımız, tüm öğrencilerimize kendi kaynak kitaplarını gönderdi. Kaynak kitaplarımız yavaş yavaş gelmeye başladı. Tüm öğrencilerimize bütün kaynak kitapları dağıtılacak. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tüm öğrencilerimizin kitap, defter, çanta gibi tüm ihtiyaçları aniden karşılanıyor. Çantasız, kitapsız, deftersiz hiçbir öğrencimiz şu anda yok. Tüm rehber hocalarımız alanda. Tüm ihtiyaçlar karşılanmaktadır" ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Millet İttifakının toplantısı Meral Akşenerin katılımıyla başladıÖnceki Haber

Millet İttifakının toplantısı Meral Akşe...

Bakan Kurum: “İlk Evim İlk İş Yerim projemizde arsa kuralarımız Ankara ile yeniden başladı”Sonraki Haber

Bakan Kurum: “İlk Evim İlk İş Yerim proj...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar