01 Mayıs, 2024, Çarşamba
DOLAR32.4034
EURO34.6356
ALTIN2381.6

Silopide adaylığı kaldırılan öğretmenler, Öğretmenler Gününde yemin etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Silopide adaylığı kaldırılan öğretmenler, Öğretmenler Gününde yemin etti
Abone ol
şırnak'ın Silopi Ilçesinde 24 Kasım öğretmenler Günü'nde Adaylığı Kaldırılan öğretmenler Yeminlerini Etti.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde adaylığı kaldırılan öğretmenler yeminlerini etti. Kaymakamlık binası önünde Atatürk büstüne çelenk sunulmasının ardından program, Koç İlkokulu Okulu konferans salonunda devam etti.

Programa, Silopi Kaymakamı Cihat Koç, 17. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Başverimli Belediye Başkanı Medeni Tatar, Silopi Milli Eğitim Müdürü Murat Bilen, kurum amirleri ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Silopi Milli Eğitim Müdürü Murat Bilen yaptı. Şiir dinletisi, oratoryo gösterilerinin ardından bölücü terör örgütü tarafından şehit edilen Necmettin Yılmaz ve Aybüke Yalçın anıldı.

Duygusal anların yaşandığı solanda resim ve müzik yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Öte yandan adaylığı kaldırılan öğretmenlerin yemin töreni de gerçekleştirildi.

Bir yıl önce Silopi’ye atanan Vanlı Ümmü Gülsüm Güvener, “Vanlı bir öğretmen olarak aşina olduğum insanlara ve kültürde görev yapmak benim için ayrı bir gurur kaynağı. Silopi’ de olmaktan ve öğretmenliği yapmaktan çok mutluyum, aynı zamanda adaylığımın kutsal günde, Öğretmenler Günü’nde kaldırılmasından dolayı çok memnun oldum” dedi.

Nursima Şahin ise geçen eylül ayında Silopi’ye atandığını ifade ederek, "Burada çalışmak benim için çok güzel. Bir yılım burada geçti. Adaylığım Öğretmenler Günü’nde kalktı. Böyle bir günde adaylığımın kalkması ve tam anlamıyla öğretmen olmam benim için çok anlamlı" diye konuştu.

Silopi’ye atanmadan önce önyargılı olduğunu ifade eden Şahin, “Bir Manisalı olarak, buraya gelmeden önce ailemin ve benim tepkileri vardı. Gerçekten buraya geldikten sonra bütün önyargılarımız yıkıldı. Yörenin insanı ve bize karşı sıcaklığı ve samimiyeti bize çok iyi geldi. Ailem ve benim yöreye güvenimiz tam. Yörenin insanlarını çok seviyoruz. Burada bize sağlanan imkanlar batıdan farksız, burada çalışmaktan dolayı çok mutluyum" ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Alanyaspor, Galatasaray maçının hazırlıklarını tamamladıÖnceki Haber

Alanyaspor, Galatasaray maçının hazırlık...

Lise öğrencileri şehit öğretmenleri unutmadıSonraki Haber

Lise öğrencileri şehit öğretmenleri unut...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar