29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3834
EURO34.9963
ALTIN2325.6

Sanofi, Türkiye’de ürettiklerinin yüzde 20’sini gelişmiş ülkelere ihraç ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sanofi, Türkiye’de ürettiklerinin yüzde 20’sini gelişmiş ülkelere ihraç ediyor
Abone ol
Sanofi Türkiye Ülke Başkanı ve Türkiye, Afrika ve Ortadoğu Temel Ürünler Başkanı Cem Öztürk: ”Türkiye’de üretilen her 7 ilaçtan 1 tanesi bizim tesislerimizde üretiliyor. Aynı zamanda üretimimizin yüzde 20’sini de Japonya, Almanya, Fransa gibi gelişmiş ülkelere ihraç ediyoruz”

Sanofi Türkiye Ülke Başkanı ve Türkiye, Afrika ve Ortadoğu Temel Ürünler Başkanı Cem Öztürk, Türkiye’de üretilen her 7 ilaçtan 1 tanesinin Sanofi'nin tesislerinde üretildiğini belirterek, "Üretimimizin yüzde 20'sini de Japonya, Almanya, Fransa gibi gelişmiş ülkelere ihraç ediyoruz." dedi.

Cem Öztürk, 6. İstanbul Ekonomi Zirvesi kapsamında Sanofi’nin ev sahipliğinde düzenlenen "Sürdürülebilir Kalkınma İçin Sağlıkta İnovasyon" konulu panelin ardından AA muhabirine açıklamada bulundu.

Yenilikçi küresel bir ilaç şirketi olduklarını belirten Öztürk, "Türkiye'de ilaç sektörünün önemli oyuncularından biri olarak ülkemizde önemli yatırımlarımız var. Operasyonlarımızın yanı sıra sağlık alanında girişimcilik ekosistemine de katkıda bulunmamız gerektiğini düşünüyorum. Biz de bu ekosistemin gelişmesine katkıda bulunmak için varız." diye konuştu.

Öztürk, Türkiye'nin son 20 yılda geldiği noktanın inanılmaz olduğuna işaret ederek, Türkiye'nin potansiyelinin, 80 milyonluk genç nüfusuyla, yapısıyla tartışılmaz olduğunu söyledi.

Türkiye'nin gelişmeye çok açık bir pazar olduğuna dikkati çeken Öztürk, "Tüm dünyaya baktığımızda 1,3 trilyon dolarlık bir pazardan bahsediyoruz ve bunun hemen hemen yüzde 50'sini ABD oluşturuyor. Türkiye'deki rakamlara baktığımızda 6 ila 7 milyar dolar arasında değişen bir ilaç pazarı büyüklüğü var. Bu pazarın çok daha ötelere gidebileceğine, inovasyonla, Türkiye'de yeni moleküller geliştirmemiz gerektiğine inanıyorum. Bunu da hiçbir şirketin tek başına geliştirebileceğine inanmıyorum. Burada ciddi anlamda inovasyona ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye, belirlediğimiz kilit ülkelerden bir tanesi"

Cem Öztürk, logolarının soru işaretiyle başladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Logoumuzdaki iki farklı nokta, olduğumuz nokta ve ulaşmaya çalıştığımız noktayı ifade ediyor. Her zaman bunu bir ekiple yapabileceğimizi düşünüyorum. Bu konuda yatırımlarımız devam ediyor. 65 yıldır bu ülkede varız, 1 milyar dolarlık bir yatırımımız, 1.500'ü aşkın çalışanımız var. Bunların yaklaşık 900 tanesi Lüleburgaz'daki fabrikamızda çalışıyor.

Sadece Sanofi için değil tüm Türkiye için üretim yapıyoruz ve bundan da gurur duyuyoruz. Bir eczaneye gittiğinizde Türkiye’de üretilen her 7 ilaçtan 1 tanesi bizim tesislerimizde üretiliyor. Aynı zamanda üretimimizin yüzde 20'sini de Japonya, Almanya, Fransa gibi gelişmiş ülkelere ihraç ediyoruz. Bu bağlamda dış ticarete katkımız tartışılmaz."

65 yıldır burada olmanın, 1 milyar dolarlık yatırım yapmanın yetmeyeceğini vurgulayan Öztürk, Türkiye'nin sağlık alanında bir 'hub' haline de gelmeye başladığına dikkati çekerek, "Sorumluluğumuzda Türkiye, Orta Doğu ve Afrika var. Bunu daha da geliştirmek, yatırımlarımızı daha da sürdürmek, gelecek dönemlerde daha farklı yatırımlarla bu yatırımları yurt dışına ihraç etmek hedeflerimden bir tanesi. Sanofi olarak, dünyada belirlediğimiz yaklaşık 12 tane kilit ülke var ve bunlardan bir tanesi de Türkiye." ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyarbakırın asırlık helvacısı Avrupaya tat veriyorÖnceki Haber

Diyarbakırın asırlık helvacısı Avrupaya...

Sarımsak pazarında traktör sürücülerine reflektör dağıtıldıSonraki Haber

Sarımsak pazarında traktör sürücülerine...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar