29 Nisan, 2024, Pazartesi
DOLAR32.3821
EURO34.7731
ALTIN2432.8

Şal Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şal Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?
Abone ol
Yaptığınız kombinlerin daha şık ve göz alıcı görünmesi için şal seçimi çok önemlidir ve direkt olarak karşıdan ilk göze çarpan yer başınız olacağı için şalınızın veya eşarbınızın kombininizdeki diğer parçalardan daha önemli olduğunu da belirtmemiz gerekir.

Yaptığınız kombinlerin daha şık ve göz alıcı görünmesi için şal seçimi çok önemlidir ve direkt olarak karşıdan ilk göze çarpan yer başınız olacağı için şalınızın veya eşarbınızın kombininizdeki diğer parçalardan daha önemli olduğunu da belirtmemiz gerekir. Bu nedenle şal alırken kesinlikle detaycı düşünmeli, dolabınızdaki tüm kombinlerinizi hesaba katmalı ve bunlarla uyum sağlayabilecek seçimler yapmalısınız.

Farklı şal modelleri  ile kombininizi bütünlemek sık sık sosyal ortamlarda kıyafet değiştirme zorunluluğunuzu da ortadan kaldırıp kendinizi daha iyi hissetmenize de yardımcı olacaktır. Bu nedenle aynı kombinler için birden fazla şal düşünüp satın alabilirsiniz.

Şal seçiminin zor olabileceğini bildiğimizden alışveriş sürecinde size yardımı dokunabilecek birtakım tüyolar vererek içeriğimizi devam ettireceğiz.

Kumaş Türü

Kumaş türü en çok dikkat etmeniz gereken kriterlerden biri olup sentetik olanlardan ziyade doğal içerikli ürünlere yönelmenizi tavsiye ederiz. Örnek olarak yün kumaşlar, pamuklu kumaşlar, ipek kumaşlar gibi materyaller seçerek cilt ve saç sağlığınız için daha doğru bir karar vermiş olursunuz.

Nefes almayan kötü kumaşlar kışın sizi soğuktan korumayacak ve yazın terlemenize yol açarak eşarbın cildinize, saçınıza yapışarak çok bunalmanıza yol açabilir. Ayrıca bu tip durumlara maruz kalmak saç ve cilt sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Bu durumlardan kaçınmak adına mevsimine uygun kumaş yapısında şallar tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

Desenli Modeller

Desenli modeller tek renklerle oluşturduğunuz kombininize renk katarak sizi daha şık ve güzel bir görünüme ulaştıracaktır. Örnek olarak alt üst beyaz tunik takımınızın üzerine yeşil düz ve uzun bir yelek tercih edebilir ve eşarp olarak yeşilin farklı tonlarının yer aldığı, yer yer beyaz rengin de göründüğü bir şal deseni tercih ederek bir bütün halinde şıklığı yakalayabilirsiniz.

Tek Renk Modeller

Desenli kıyafetler tercih edecekseniz tek renkli şallar her zaman kurtarıcınız olacaktır. Sade tarzla da uyumlu olan tek renkler kombin yapmakta zorlandığınız zaman imdadınıza yetişebilir. Ayrıca sunum, toplantı, iş yemeği gibi ciddi ortamlarda kombininizi kombininizin de ciddi olması için tek renk modeller tercih edebilirsiniz.

Ten Rengi

Ten renginizle uyumlu olan şallar tercih etmeniz ve aynı dikkati kıyafet seçiminizde de göstermeniz stil sahibi bir görünüm elde etmeniz açısından oldukça önemlidir. Makyaj, kıyafetler ve şallar konusunda renk skalanızı cildinize uygun hale getirdiğinizde kendinizi daha güzel bulacağınızdan emin olabilirsiniz.

Mevsimlerle Özdeşleşmiş Renkler

Mevsimlerle özdeşleşmiş renkleri kullanarak dolabınızı yaş kış farklı tutabilirsiniz. Örneğin bahar aylarında üzerinde minik çiçeklerin olduğu şallar kullanabilir ve kış aylarında kahverengi, gri gibi koyu renkler tercih edebilirsiniz.

Genel Kombinleriniz

Şal alırken dikkat edilmesi gereken belki de en önemli konulardan biri de dolabınızı düşündüğünüzde aklınıza gelen kombinlerdir. Bu durumdan kendinizi sonradan kurtarmak adına kıyafet aldığınız esnada uygun bir şalınız yoksa hemen şal da satın alarak giysiyi bekletmeden kullanmaya başlayabilirsiniz. Her hanım az çok dolabındaki sık kullandığı parçalardan haberdardır ve eksikliklerini zaten iyi bilir.

Kumaş Kalitesi

Şal seçiminde seçtiğiniz kumaşın kaliteli olması, rengini uzun süre koruyabilmesi ve uzun ömürlü olması açısından önemlidir. Ütüleme, yıkama ve kurulama gibi açılardan size çok fazla zorluk çıkartmayacak seçimler yapmanızı öneririz.

Şal Uzunluğu

Her şal standart bir ölçüye sahip olmadığından bazılarını kullanırken şekillendirmek zorlayıcı olabilmektedir. Zorlanmamak adına hem enine hem de boyuna büyük olan şalları tercih etmeniz şekillendirmeyi korumak ve kolay şekil vermek açısından faydalı olacaktır.

 

Tüm ürünlerimiz için : https://www.shecarf.com/kategori/sal adresinden yararlanabilirsiniz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fransa'da tartışmalı göçmen yasası kabul edildiÖnceki Haber

Fransa'da tartışmalı göçmen yasası kabul...

Amedspor kenetlenemeye devam ediyor, destek için herkese teşekkür edildiSonraki Haber

Amedspor kenetlenemeye devam ediyor, des...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar