06 Mayıs, 2024, Pazartesi
DOLAR32.2796
EURO34.8482
ALTIN2412.4

Rektör Uzundan sponsorlara teşekkür

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rektör Uzundan sponsorlara teşekkür
Abone ol
Bartın üniversitesi (barü) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, örnek Bir Kamu-üniversite-sanayi Iş Birliğinin Sergilendiği 6. Ar-ge Proje Pazarına Destek Veren Kurum Ve Kuruluşlara Teşekkür Etti.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, örnek bir kamu-üniversite-sanayi iş birliğinin sergilendiği 6. Ar-Ge Proje Pazarı’na destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları” ihtisaslaşma alanını kapsayan 19 ana temada gerçekleştirdiği 6. Ar-Ge Proje Pazarı başarıyla tamamlandı. Bu yıl 32 farklı il, 30 üniversite, 28 lise ve 7 kuruluş/Ar-Ge merkezinden rekor proje başvurusunun yapıldığı etkinlikte dereceye giren 8 projeye 150 bin liraya yakın ödül verildi. Türkiye’nin milli teknoloji üreten ekosisteminin ülke sathına yayılmasına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte bu yıl ilk defa ilkokul ve ortaokul kategorisinden projeler de sergilendi.

Türkiye’nin en değerli markaları destek verdi

Cumhuriyet’in 100. yılında altıncısı gerçekleştirilen festivale Bartın Valiliği, TÜBİTAK, TÜSEB, Bartın Belediyesi, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası destek veren kurumlar arasında yer aldı. HAVELSAN ve ROKETSAN’ın platin sponsor olduğu festivalde ASELSAN, TAİ-TUSAŞ, TEİ, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve Çanakcılar Şirketler Grubu ise altın sponsorlar arasındaydı.

Bilim ve teknoloji tutkunlarını bir araya getiren festivalde ayrıca TCDD TEKNİK, XPLORE, Tekno-Tıp ve Cilas Teknik Kauçuk, Sanko-Çimko, Nexus, Madeş, Asır Dijital, AKTIP, A.Y. Yıldız Kimyevi, Bartın Seramik-Alvit, Işıklar Tuğla, Merkim, Müsiad Bartın, Öztem ve INOVASENS destek verdi. Ayrıca 6. Ar-Ge Proje Pazarına TÜRKSAT iletişim sponsoru ve Kamil Koç ise ulaşım sponsoru oldu.

“Türkiye Yüzyılı’na değer katmaya gayret gösteriyoruz”

Türkiye’nin farklı illerinden yoğun katılımın olduğu etkinlikten duyduğu mutluluğu dile getiren BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, ““Türkiye’nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturulmasını hedeflediğimiz 6. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğini başarıyla tamamladık. Ülkemizin öz potansiyeline ve yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimize güvenin bir simgesi olan festivalimizde sunulan projelerden heyecan duyduk. Türkiye Yüzyılı’na değer katma hedefinde umutlarımızı artıran festivale katılan tüm yarışmacılarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Rektör Uzun teşekkür etti

Rektör Uzun, Ar-Ge Proje Pazarı’na destek veren kurum ve kuruluşlara da teşekkür ederek konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Bizleri ülkemizin geleceğine katkı sunmaya gayret gösterdiğimiz bu yolculukta yalnız bırakmayan Bartın Valiliği, ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, TCDD TEKNİK, TPAO, TUSAŞ, TÜBİTAK, TÜSEB, TÜRKSAT ve Bartın Belediyesi ile birlikte Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakçılar Şirketler Grubu, AKTIP, Cilas Teknik Kauçuk, XPLORE, Bartın Seramik-ALVİT, Asır Dijital, Ay Yıldız Kimyevi, Işıklar Tuğla, Sanko-Çimko, Madeş, Merkim, MÜSİAD Bartın, Öztem, Neksus, TeknoTıp, İNOVESENS ve Kamil Koç’a teşekkür ediyorum. Yanımızda olarak yarınlara olan yürüyüşümüzde bizlere güç veren TR MOTOR Genel Müdürümüz Prof. Dr. Sayın Osman Saim Dinç, TUSAŞ Genel Müdürümüz Prof. Dr. Sayın Temel Kotil, TÜBİTAK TEYDEB Başkanımız Sayın Mehmet Aslan, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Sayın İsmail Hakkı Özölçer ile tüm misafirlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca her zaman yanımızda olarak daha iyiye ulaşma konusunda bizleri yüreklendiren YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile YÖK üyelerimize de teşekkürü bir borç bilirim.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ticari taksi çukura düştü, şoför isyan ettiÖnceki Haber

Ticari taksi çukura düştü, şoför isyan e...

Kamyonet az daha faciaya yol açacaktıSonraki Haber

Kamyonet az daha faciaya yol açacaktı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar